Tarih: 13.03.2024 10:37

10 bin TL maaş alan emekli bayram edecek! En düşük maaş asgari ücrete eşitleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Emekli maaşlarına Ocak 2024 itibarıyla artış yapıldı. Kök maaş zammı refah payı dahil %49.25 olurken en düşük emekli maaşı ise 10.000 TL oldu. En düşük emekli maaşı zammı için bir süredir ilave zam talepleri vardı. Çünkü 10.000 TL maaş emekliye çok az geliyor ve hayat pahalılığı içinde emekliler ciddi bir geçim sıkıntısı yaşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan'da Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak 10.000 TL maaşın düşük olduğunun farkında olduklarını söylemişti. En düşük emekli maaşının artırılması için TBMM'ye yeni bir kanun teklifi sunuldu. Peki en düşük emekli maaşı artacak mı?

 

Son dakika haberi en düşük emekli maaşı alanlar için geldi. 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının bir süredir yeterli olmadığı tartışma konusu olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak emeklinin geçim sıkıntısının farkında olduklarını söylemiştim hatta hemen ardından da İYİ parti tarafından TBMM'ye bir kanun teklif sunuldu. Bu kanun teklifi en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesini öngörüyor. Peki emekli maaşı yükselecek diye? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENECEK Mİ?

İYİ parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yeni bir kanun teklifi sunuldu. Bu kanun teklifi 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesini öngörüyor. İYİ Parti sözcüsü Kürşat Zorlu TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, emeklilerin sesi olmak amacıyla böyle bir karar aldıklarını ve genel kurula yeni bir kanun teklifi sunduklarını söyledi. Kanun teklifi genel kurulda kabul edilirse emekli maaşları asgari ücretle eşitlenecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca emekli şimdi bu kanunun teklifinin görüşülmesini bekliyor. En düşük emekli maaşına zam gelecek mi ne kadar artacak sorusu gündemde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının düşük kaldığını belirtmiş yeni bir ilave zam sinyali vermişti. Ancak şu anda TBMM tatilde. O nedenle en düşük emekli maaşı için görüşmeler yerel Seçimden sonra başlayacak. Hükümetten de Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada emekli için yeni düzenlemeler olacağı ancak nisan ayı ortalarında gündeme geleceği belirtilmişti.

Bu haber emekliler arasında da oldukça heyecan yarattı. Emekli maaşı alanlar, verdiği bir an önce maaşlarında iyileştirme bekliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —