Tarih: 30.08.2022 18:34

Instagram arama geçmişi silme nasıl yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Zaman içerisinde gelişen teknoloji ile birlikte birçok farklı sosyal medya platformu kullanılmaya başlandı. Bu platformların en popüler olanlarından biri Instagram. Instagram dünya genelinde neredeyse her kesimden kullanıcıya sahip. Bu platformun oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlanması, beraberinde birçok güvenlik kaygısı sorununu da gündeme getirdi.

Kullanıcılar Instagram'da arama geçmişini silme işleminin nasıl yapacağını sıklıkla araştırıyor. Biz de çoğu kullanıcı tarafından merak edilen bir konuyu "Instagram arama geçmişini silme işlemini" anlatacağız.

Haberimizin devamında Instagram arama geçmişi silme ile ilgili merak edilenleri bulabilirsiniz...

Instagram Arama Geçmişi Silme Nasıl Yapılır?

Instagram, takip etmek isteyebileceğiniz hesaplar, etkileşim kurma olasılığınız olan ilgi alanları veya sizinle alakalı olabilecek reklamlar gibi önerileri sizin için seçmeye yardımcı olmak için ne aradığınıza dikkat eder. Bu özellik, faydalı olan ve sizi gerçekten bağlanmak istediğiniz hesaplarla tanıştıran Instagram arama önerileri sağlayabilir.

Ancak, uygulama içi deneyiminizi o kadar da yararlı olmayan bir şekilde etkileyebilir.

Örneğin; yalnızca o gün için bir Yemek Tarifi aradınız, ardından bunları hayatınızın geri kalanında her gün Keşfet akışınızda göreceksiniz. Açık olmak gerekirse, arama geçmişinizi silmek, Instagram arama önerilerinizi hemen temizlemeyecektir.

Arama sekmesinde önerilen hesaplar, yalnızca geçmişte aradığınız kişiler tarafından oluşturulmaz. Uygulamalarda mobil güvenliğe odaklanan bir yazılım şirketi olan PSafe'e göre, Instagram'ın önerilen arama hesapları da platformdaki diğer etkinliklerinizden etkileniyor.

Örneğin, sosyal medya platformu beğendiğiniz veya yorum yaptığınız gönderileri, kullandığınız veya aradığınız hashtag'leri ve hatta kendi gönderilerinize yorum yapan veya beğenen hesapları etkileyebilir.

Ayrıca, Instagram'daki aramalarınızı temizlemeniz, geçmişte aradığınız hesapların hiçbir zaman önerilen sonuçlar olarak görünmeyecekleri anlamına gelmez. Geçmişinizi temizleseniz bile , Instagram'da arama seçeneğine gittiğinizde en çok aranan hesaplarınızın önerilen aramalar olarak sunulduğunu görebilirsiniz.

Platformda başka hesaplar aramaya başlarsanız, önerilen bu hesaplar muhtemelen zamanla değişecektir.

Instagram'da Kişi Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Telefondan Instagram Arama Geçmişini Temizleme;

Instagram arama geçmişinizi temizlemek istiyorsanız, profilinizin sağ üst köşesindeki menü simgesine dokunabilir, ardından "Ayarlar"ı, ardından "Güvenlik"i ve ardından "Arama Geçmişini Temizle"yi seçebilirsiniz. Bunu yaptığınızda, zaman içinde aradığınız hesapların bir listesini görebileceksiniz. Tek tek aramaları veya tüm arama geçmişinizi kaldırma seçeneğiniz vardır.

Masaüstünüzdeki Instagram Arama Geçmişini Temizleme;

Instagram profilinize gidin, ardından dişli gibi görünen "Ayarlar" simgesine tıklayın. Buradan "Gizlilik ve Güvenlik"i ve ardından "Hesap Verilerini Görüntüle"yi tıklayabilirsiniz. Ardından, "Arama Geçmişi"ni ve ardından "Tümünü Görüntüle"yi tıklayabilirsiniz. Orada, Instagram arama geçmişinizi temizleme seçeneğiniz olacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —