Tarih: 20.04.2024 19:15

Daha Belirgin Yüz Hatları İçin Bişektomi

Facebook Twitter Linked-in

Yanak estetiği olarak da bilinen bişektomi, yüz hatlarının daha keskin olması için yapılan bir işlemdir. Hollywood yanağı ve bişektomi ikisi birbirine benzer terimlerdir ve bazı zamanlarda birbirlerinin yerine kullanılabilirler. 

Bişektomi Nedir?

İstedikleri yüz şekline kavuşmak isteyen kişiler tarafından sık sık tercih edilen ve estetik bir operasyon olan bişektomi yüz hatlarının daha orantılı bir hale gelmesi için uygulanmaktadır. Bazı durumlarda kişiler ideal kiloda olsa bile yüzleri kilolu durabilmektedir. Bu gibi durumlarda bişektomi ile yanaklardaki yağ tabakası alınmaktadır. 

Bişektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yüz hatlarının estetik bir görünüme kavuşması için uygulanan bu operasyon öncesinde kişiler, muayene olmalıdır ve işlem ile ilgili merak ettiklerini hekime sormalıdır. Ayrıca bişektomi öncesinde ve sonrasında nasıl bir yol izleneceği belirlenmelidir. Muayene sonrasında nasıl bir görünüm istediğinize karar vermeniz gerekir. 

İşlem sırasında lokal anestezi uygulanır ve yanak içerisine 1 santim büyüklüğünde bir kesik açılır. Ardından belirlenen doku alınarak bölge dikilir. 

Kimler Bişektomi Yaptırabilir?

Bişektomi her cinsiyetten kişilere uygulanabilmektedir. Genellikle işlemi uygulatmak isteyen kişilerin 25 yaşını doldurmuş olması gerekir. 25 yaşını doldurmuş olan kişilerin yüz hatları tam olarak oturmaktadır. Bu şartlara uygun olan herkes bişektomi yaptırabilir. 

Kilo veren ve yanaklarının hala şişkin olmasından şikayetçi olan kişilerde bir hekim yönlendirmesi ile bişektomi yaptırabilmektedir. 

Yanak İnceltme Operasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yanak inceltme operasyonun olumlu yanlarının yanı sıra dezavantajları da bulunmaktadır. İşlem sonrasında yaranın enfeksiyon kapmaması için ağız temizliğinize dikkat etmeniz gerekir. Aksi halde yaranız enfeksiyon kapabilir. 

Bunun yanı sıra işlem sonrasında dikişlerinize dikkat etmelisiniz ve buna göre ağız hareketleri yapmalısınız. Yaranıza uzun bir süre dikkat etmelisiniz. 

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasty) Nedir?

Karın bölgesinde oluşan ve estetik açıdan rahatsız eden sarkıkları gidermek için uygulanan estetik cerrahi operasyonuna karın germe ameliyatı denmektedir. Bu işlem sırasında karın bölgesi olabildiğinde düzeltilmeye çalışılmaktadır. 

Karın bölgesindeki diyete ve egzersize göre gitmeyen fazlalık olan yağlar alınarak bu bölgedeki yağların azaltılması sağlanmaktadır. 

Karın Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Kimlere Uygulanır?

Bu işlem, karın bölgesinde tüm diyet ve egzersizlere rağmen gitmeyen yağları olan kişiler için yapılmaktadır. Kadın veya erkek herkes karın germe ameliyatı yaptırabilir. İşlemin farklı şekillerde yapılabilmektedir. 

Karın bölgesindeki yağları diyete ve egzersize rağmen gitmeyen herkes karın germe ameliyatı ile bu yağlarından kurtulabilmektedir. 

Karın Germe Ameliyatı İyileşme Süreci

İşlem sonrasındaki iyileşme süreci kişilerin metabolizmasına ve yaşam kalitesine göre değişiklik göstermektedir. İlk günler ağrı olması oldukça normaldir ve karın germe ameliyatı dikişleri bir hafta sonra alınmaktadır. Hekiminizin söylediklerine göre belirli bir zaman sonra normal hayatınıza dönebilirsiniz. 

Yara izleri bir yıl içerisinde giderek hafifler ve azalır. 1 hafta sonra yeterli bir duruş yapamasanız da yürümeye başlayabilirsiniz. Eski formunuza geri dönmek için en kısa süre içerisinde fiziksel aktivitelere başlayabilirsiniz. 

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları

Karın germe ameliyatı oldukça sık uygulanan bir işlemdir ve kadın ya da erkek fark etmeksizin herkes yaptırmaktadır. Bu durumda karın germe ameliyatı fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. 

Fiyatları etkileyen faktörler bulunmaktadır. Bunlardan ilki işlemi nerede yaptıracağınızdır. Kliniklerin kendine göre bir karın germe ameliyatı fiyatları bulunmaktadır ve bu şekilde hizmet verirler. 

Bunların yanı sıra hizmet almak istediğiniz hekimin kıdemine ve hekimlik konumuna göre de karın germe ameliyatı fiyatları değişiklik göstermektedir. Ameliyat öncesinden iyi bir araştırma yapmak sizin için faydalı olacaktır. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —