Tarih: 14.08.2022 11:52

Şeftalinin faydaları nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Şeftalinin Faydaları Nelerdir?

*Şeftali zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde hamilelik döneminde anne adayının ve bebeğin sağlığına katkıda bulunur. C vitamini içeren yapısı sayesinde anne karnındaki bebeğin kemik ve kas gelişimini destekler. Mideyi yatıştırarak annenin hazımsızlık problemini çözüme kavuşturur.

*Şeftali mide asidini dengeler ve hazımsızlık problemini giderir.

*Şeftali A ve C vitaminleri sayesinde cildi nemlendirir, yaşlanmanın etkilerini azaltır. Cilt dokularının ve hücrelerinin yenilenmesine katkı sağlar.

*Şeftali, içerdiği bioflavonoid bileşeni sayesinde kanserli hücre oluşumu önler. Kanser söz konusu olduğunda ise hücreleri koruyarak kanserin yayılmasını engeller.

*Şeftali antioksidan özelliği sayesinde vücutta artış gösteren serbest radikallerin birikmesini engeller ve vücuttan atılmasına destek olur.

*Şeftali böbreklerin işlevlerini destekler. Lifli yapısı sayesinde bağırsakların çalışmasını teşvik eder. Özellikle kabızlık sorununun giderilmesi amacıyla tüketilebilir.

*Şeftali düzenli olarak tüketildiğinde kansızlık sorununu ortadan kaldırır.

Şeftali Tüketirken Nelere Dikkat Edilmeli?

*Şeftalinin içeriğinde yoğun olarak bulunan potasyum, aşırı şeftali tüketimi halinde böbreklerin işleyişine zarar verebilir.

*Yeteri kadar yıkanmadan tüketilen şeftalinin üzerinde bulunması muhtemel pestisit isimli tarım ilacı zehirlenmeye sebep olabilir.

*Dış yüzeyindeki tüyler bazı kişilerde alerjik reaksiyona sebep olabilir. Öte yandan şeftaliyi tüylü kabuğuyla birlikte tüketen bazı kişilerin de boğazında yanma problemi meydana gelebilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —