Tarih: 07.09.2022 09:46

İBB burs başvurusu nasıl yapılır? 2022 İBB burs başvuru ekranı | İBB burs başvuru tarihi ve şartları

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul'da üniversite okuyacak binlerce öğrenci İBB burs başvuru detaylarını araştırıyorlar. İBB burs başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt arayan öğrenciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. 2022-2023 eğitim öğretim yılında verilecek Genç Üniversiteli Bursu için açıklama yapan İBB, burs miktarını da açıkladı.

Bu açıklamalardan sonra İBB burs başvurusu araştırılıyor. İstanbul'da üniversite okuyacak öğrenciler, “2022 - 2023 İBB burs başvuruları ne zaman başlayacak? İBB burs başvuru nereden yapılır? İBB bursu ne kadar?” sorularına yanıt arıyorlar.

İBB burs başvuru tarihi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 'İBB Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı' adıyla İstanbullu lisans öğrencilerine yıllık burs yardımında bulunacak. Söz konusu burslar için başvuru süreci için de az zaman kaldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 2022-2023 eğitim öğretim yılında kendisi veya ailesi İstanbul'da ikamet eden ve burs başvuru koşullarını sağlayan lisans ve ön lisans öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. İBB tarafından yapılan son açıklamada "Genç Üniversiteli Eğitim desteğinin başvuruları 26 Eylül'de başlıyor." İfadeleri kullanıldı. Peki İBB burs başvuru şartları neler? Kimler İBB bursu alabilir?

İBB Genç Üniversiteli Burs şartları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Genç Üniversiteli Eğitim Desteğine başvurmak için şu şartları taşıyor olmak gerekiyor:

Kimler İBB bursu alamaz?

2022 İBB bursu ne kadar?

İBB'den burs desteği alacak öğrenciler, bu sene İBB bursu kaç TL merak ediyorlar. 2022-2023 eğitim yılında öğrencilere üç parça halinde toplamda 3.200 TL burs yardımında bulunacak.

İBB burs ödemeleri ne zaman?

Öğrencilere 1200 + 1000 + 1000 TL olmak üzere 3 taksit halinde ödeme yapılacak.

İBB burs başvurusu gerekli evrak

İBB'ye burs başvurusunda bulunacak öğrencilerden istenilen evrak şunlardır:

İBB burs başvurusu nereden yapılır?

‘Genç Üniversiteli Desteği' başvuruları “gencuniversiteli.ibb.istanbul” internet sitesi üzerinden yapılıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —