Tarih: 05.09.2022 15:02

Evde kışlık konserve nasıl yapılır? Püf noktalarıyla evde kışlık konserve yapımı

Facebook Twitter Linked-in

Konserve tekniği ile yiyecekler uzun süre mevsimindeki lezzetleriyle saklanmaktadır. Balıktan sebzeye, et suyundan meyveye kadar herşeyin konservesini yapmak mümkündür. En sık yapılan konserveler arasında ise domates, fasulye, bamya gibi sebzeler öne çıkmaktadır. Peki evde konserve yapmanın püf noktası nelerdir? Detaylar haberimizde…

Evde konserve yapmanın püf noktaları…

Ezik ve çürük sebzeleri tercih etmeyin!

Konserve yapılacak malzemeler iyi seçilmelidir. Olgun ama taze, çürüksüz, eziksiz sebzeler tercih edilmelidir. Bozulmak üzere malzemeleri “Konserve yapayım da değerlendireyim” diye düşünmek yapılan konservenin sağlıksız ve kısa ömürlü olmasını sağlar. 

Konservenize tuzu ve şekeri bolca ekleyin! 

Konserve sebzeyi koruyan şey tuz, meyveyi koruyan şey ise şeker şurubudur. Konservenizi uzun süre saklamak istiyorsanız tuzu ve şekeri bolca eklemeyi ihmal etmeyin.

Konservelerinizi cam kavanozlarda saklayın!

Konservelerinizi mutlaka ısıya ve basınca dayanıklı cam kavanozlarda saklayın. Kavanozları ve kapaklarını kullanmadan önce gıda temizliğine uygun ürünlerle iyice yıkayıp dezenfekte edin. Kavanoz kapaklarını hem genleşmeleri hem de dezenfekte olmaları için kullanmadan önce mutlaka kaynatın.

Konservenizi 2 santimetre boşluk kalacak şekilde doldurun!

Konservenizi hazırladıktan sonra kavanoza aktardığınızda üstten 2 santimetre kadar boşluk bırakmayı ihmal etmeyin. Kavanozları ağzına kadar doldurursanız patlayabilirler.

Konservenizin hava almaması çok önemli! 

Haşladığınız malzemeleri sıcakken kavanozlara aktardıktan sonra ağızlarını sıkıca kapatın. Ardından kavanozları ters çevirip genişçe bir tencereye yerleştirin. Kavanozların arasına temiz bezler sıkıştırın. Tencereye kavanozların yarısına kadar gelecek şekilde su doldurun ve iyice kaynatın. Kavanozları tencereden çıkarınca kapaklarını bir daha sıkın.

Ardından kavanozları tencereden çıkarıp kapakları alta gelecek şekilde tezgahın üzerine dizip soğumasını bekleyin. Sıcağın etkisiyle genleşen kapaklar soyunca sıkışacak ve kavanozların ağzı hava almayacak şekilde kapanacak. Bunu kavanoz kapaklarının orta kısımlarının içeri doğru bombe yapmasından da anlayabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —