Tarih: 11.03.2024 13:38

Hakkari Balkaya Mahallesi muhtar adayı Şehla Kaya kimdir?

Facebook Twitter Linked-in

Hakkari'nin Balkaya Mahallesi, yerel seçim atmosferiyle hareketlenirken, muhtarlık adayları arasında dikkat çeken isimlerden biri de Şehla Kaya. Ancak, pek çok vatandaş, aday hakkında detaylı bilgi sahibi olmadığından dolayı merak içinde. Şehla Kaya'nın kim olduğu, geçmişi ve vaatleri vatandaşlar tarafından yakından inceleniyor. İşte Hakkari Balkaya Mahallesi muhtar adayı Şehla Kaya kimdir? sorusunun yanıtı detaylarıyla haberimizde!

Hakkari Balkaya Mahallesi muhtar adayı Şehla Kaya kimdir?

Hakkari'nin Derecik ilçesinde bir kadın, muhtarlık için ilk kez aday oldu. 26 yaşındaki Şehla Kaya, 3 yıldır ücretli öğretmenlik yapıyor ve 31 Mart'taki yerel seçimlerde 1455 seçmeni bulunan Balkaya Mahallesi'nde 2 adayla yarışacak.

Derecik'te 25 bin 907 nüfus ve 14 bin 882 seçmen bulunuyor ve ilk defa bir kadın muhtar adayı ortaya çıktı. Şehit Gaffar Okan Ortaokulu'nda öğretmenlik yapan Adıyaman Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu Şehla Kaya, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde 1836 nüfuslu ve 1455 seçmene sahip Balkaya Mahallesi'nde diğer iki adayla yarışacak. Seçim yaklaştıkça, Kaya seçmenlerinden destek istemek için çalışmalarını hızlandırıyor ve ev ev dolaşıyor.

Adaylığını annesinin teşvikiyle kabul ettiğini belirten Kaya, seçim çalışmalarını okul saatlerinden sonra yürüttüğünü ve ziyaret ettiği seçmenlerden büyük destek gördüğünü ifade etti. Kadınların büyük bir destek verdiğini söyleyen Kaya, "Muhtarlık önerisi annemden geldi. Annemin teşvikiyle aday oldum ve bu süreçte ondan büyük destek aldım. Mahallem için çeşitli projeler düşünüyorum. En önemlisi ise bölgedeki kadınların sesi olmak istiyorum. Kadınlar desteklendiği zaman her şey mümkün olur. Mahallem için güzel hizmetler sunabilmek adına bu yola çıktım. Herkesten destek bekliyorum ve seçim çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. Kazanacağıma inanıyorum çünkü hem kadınlar hem de erkek seçmenler büyük bir destek sağlıyor" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —