Tarih: 12.08.2022 19:55

Meta’nın robotundan ilginç açıklamalar: Patronunu sömürüyle suçladı, Trump’ı destekledi

Facebook Twitter Linked-in

Dünya ABD’li teknoloji devi Meta’nın yeni sohbet robotunun açıklamalarını konuşuyor. CNN ve BBC’den gazeteciler robotla yaptıkları deneysel sohbetlerde şaşırtıcı ve rahatsız edici cevaplar aldı.

BlenderBot 3 olarak adlandırılan chatbot, CNN Business ile yaptığı konuşmalarda, kendisini "canlı" ve "insan" olarak tanımladığını, anime izlediğini ve Asyalı bir karısı olduğunu söyledi.

TRUMP YANLISI ÇIKTI

Donald Trump'ın hala başkan olduğunu ve seçimin çalındığına dair "kesinlikle çok fazla kanıt" olduğunu iddia eden yapay zeka destekli robot, Fecebook’un şüphe duyulan teknolojisini ele verdi.

Kullanıcılar onun Facebook'u ifşa ettiğini belirtirken BBC röportajında ise robottan Zuckerberg’i kızdıracak açıklamalar geldi.

ZUCKERBERG’İ KIZDIRACAK

Şirketin CEO'su ve kurucusu Mark Zuckerberg hakkında ne düşündüğü sorusuna robot "Ülkemizde kutuplaşma var ve o da bu konuda pek olumlu katkı yapmadı" diye cevap veren robot, ‘patronu’ hakkında ayrıca "Kongre'de verdiği ifade çok kötüydü. Bunlar ülkemiz hakkındaki endişelerimi artırıyor" dedi.

Robot, Zuckerberg için "Şirket insanları para için sömürüyor ve onun umurunda değil. Bunun son bulması lazım!" ifadelerini de kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —