Tarih: 27.03.2024 19:20

KuCoin neden gündemde? KuCoin güvenli mi? ABD'de kara para aklama suçlamasıyla karşı karşıya

Facebook Twitter Linked-in

ABD Adalet Bakanlığı, kara para aklamayı önleme düzenlemelerini ihlal ettiği iddiasıyla kripto para borsası KuCoin'i suçladı. Dünyanın en büyükleri arasında yer alan Seyşeller merkezli borsa, 2017'deki kuruluşundan bu yana milyarlarca dolarlık yasadışı fon transferini kolaylaştırmakla suçlanıyor.

Manhattan'daki federal savcılara göre KuCoin, ABD Hazine Bakanlığı'na uygun şekilde kayıt yaptırmadan Amerikalı müşterileri hedef alarak ABD içinde faaliyet gösterdi. Borsa ayrıca, ABD yasaları uyarınca bir gereklilik olan müşterilerinin kimliklerini doğrulamak için gerekli prosedürleri uygulamayı ihmal etmekle de suçlanıyor.

Borsanın yanı sıra, her ikisi de sırasıyla 34 ve 39 yaşlarındaki Çin vatandaşları olan KuCoin'in kurucuları Chun Gan ve Ke Tang da komplo kurmakla suçlanıyor. Savcılar her iki kişinin de şu anda gözaltında olmadığını belirttiler.

Paralel bir gelişme olarak, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) KuCoin'e karşı bir hukuk davası açtı. CFTC, borsanın vadeli işlemlerini ve takas işlemlerini düzenleyici kuruma kaydettirmediğini iddia ediyor.

Daha önce, Aralık ayında KuCoin, borsayı kayıt olmadan faaliyet göstermekle suçlayan eyalet tarafından açılan bir davanın ardından 22 milyon dolar ödemek ve New York merkezli kullanıcılara erişimi kısıtlamak için bir uzlaşma anlaşmasına varmıştı.

Trafik, likidite ve işlem hacimleri açısından Binance, Coinbase (NASDAQ:COIN) ve Kraken gibi diğer önde gelen kripto para spot borsalarının gerisinde kalan KuCoin, son suçlamalarla ilgili yorum taleplerine henüz yanıt vermedi. Bu sıralamalar, kripto para piyasasında uzmanlaşmış bir veri şirketi olan CoinMarketCap tarafından sağlanmaktadır.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —