Tarih: 13.04.2024 13:01

Maliyeden Pos cihazı bozuk IBAN’a gönder incelemesi

Facebook Twitter Linked-in

Kredi kartlarındaki banka komisyonlarının yükselmesi nedeniyle birçok işletme ödemeyi “IBAN’a gönder” talebiyle almaya başladı. Bazı işletmeler bu müşterilerini bu yola yönlendirmek için “POS cihazı bozuk” yalanını kullanıyor. Bu uygulama işletmeleri hem banka komisyonundan hem de vergi ödemekten kurtarıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi kaybına neden olan uygulamayı mercek altına aldı.

Müfettişler “IBAN’a gönder”e yoğunlaştı

Ödemeyi IBAN üzerinden talep eden işletmelerin tespit edilmesi için vergi müfettişleri, sürekli para gönderilen banka hesaplarını incelemeye aldı. İşletmelerin gelir-harcama uyumları da karşılaştırılıyor.

Maliye, kayıt dışı ile mücadele kapsamında bu tür usulsüzlüklerin tespiti için çalışıyor. Sürekli farklı kişilerden hesaplara para gönderilen banka hesabı sahiplerine ceza uygulanacak.

Maliye bu konuda vatandaşlardan gelen şikayetleri de hemen değerlendirmeye alıyor. Şikayetin yapıldığı işletmenin gelir-harcama dengeleri ve banka hesapları kontrol ediliyor. IBAN üzerinden ödeme talep ettiği tespit edilenlere ceza uygulanıyor.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —