Tarih: 15.04.2024 16:50

Pankek Nasıl Yapılır? Evde Kolay Pankek Tarifi...

Facebook Twitter Linked-in

 Pankek Nasıl Yapılır?

 Pankek, kahvaltılık tariflerin içerisinde oldukça fazla tercih edilmektedir. Pankek hamurunu hazırlamak için basit ve temel malzemeler kullanılmaktadır. Yumurta, süt, ayçiçek yağı, toz şeker, kabartma tozu ve un pankek hazırlarken kullanılan malzemeler arasında yer almaktadır. Üzerine servis esnasında çeşitli meyve sosları, çikolata sosları ve dilimlenmiş meyvelerle birlikte servis edebilirsiniz. 

2 adet yumurta,

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı,

1/2 su bardağı toz şeker,

1,5 su bardağı süt,

2 su bardağı un,

1 paket kabartma tozu,

1 paket vanilin,

1 tutam tuz pankek hamurunu hazırlamak için gereken malzemeler arasında yer almaktadır. 

Pişirmek için 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı kullanmanız yeterli olacaktır. Servis sırasında ise üstüne isteğinize göre çeşitli meyve şurupları, bal, çikolata sosu dökebilirsiniz. Üzerine dilimlediğiniz meyve dilimlerini koyarak servis edebilirsiniz. 

Kahvaltı sofralarınıza tat katacak olan pankek tarifini evde kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz. Pankek yaparken en fazla dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de pişirme sırasında zamanlamayı doğru seçmeniz olmalıdır. Pankekleri erken çevirmeniz halinde parçalanabilir veya tavaya yapışabilir. 

Evde Kolay Pankek Tarifi

Pankekleri pişirirken aynı büyüklükte olmaları için hamur sıkma kalıpları kullanabilirsiniz. Aynı zamanda elinizde bulunan boş ketçap kutularının içerisine pankek hamurunu doldurarak tavaya sıkabilir ve eşit büyüklükte yuvarlaklar elde edebilirsiniz.

Pankek hamurunun hazırlanması için derin bir karıştırma kabının içerisine 2 yumurta ve yarım su bardağı şeker alınarak şeker eriyinceye kadar çırpılır. Ardından yumurtalı karışıma 1,5 su bardağı süt ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenerek tekrar çırpılır. Son olarak içerisine 2 su bardağı un, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu ve bir tutam tuz eklenerek çırpılır. 

Pankek hamuru pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır. Krep tavası ayçiçek yağı ile yağlandıktan sonra pankek hamuru az az tavaya aktarılır. Ocağın altı kısılarak pankekler göz göz olana kadar pişirilir. Krep tavası arada bir yağlanarak işlem tekrarlanır.

Tüm pankek hamuru bittikten sonra üst üste dizilen pankeklerin üstüne istediğiniz sosları veya meyve şuruplarını dökerek servis edebilirsiniz. Hatta mevsim meyveleri, reçeller, akçaağaç şurubu veya dondurma kullanarak da tüketebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —