Tarih: 03.09.2022 09:31

Bahçelievler Belediyesi'nin HÜMA uydu projesi TEKNOFEST'te finale kaldı

Facebook Twitter Linked-in

TEKNOFEST Karadeniz'de Bahçelievler İnovasyon Merkezi’nin gençlerle birlikte ürettiği İnsansız Hava Aracı (İHA) ve daha bir çok tasarım, belediyeye ait stantta sergileniyor. Merkezin HÜMA model uydu porjesi ise son 20’ye girmeyi başararak finale kaldı.

 

İstanbul Bahçelievler Belediyesi'ne bağlı Bahçelievler Mateverse Akademi bünyesinde tasarlanan ve kodlanan tasarımlar, TEKNOFEST Karadeniz'de vatandaşlarla buluştu. Büyük ilgi gören stantta ayrıca, 'Metaverse Türk Mitoloji Müzesi' vatandaşlar tarafından deneniyor.

METAVERSE VE 3D GİBİ BİR ÇOK ALANDA EĞİTİM

Bahçelievler Belediyesi İnovasyon Merkezi ekibinden Gizem Bozkurt, ″Burada yarışmalara katıldığımız çeşitli aletlerimizi tanıtıyoruz. HÜMA model uydumuz dereceye girdi. İstanbul Bahçelievler Belediyesi olarak Metaverse eğitimleri ve 3D gibi bir çok alanda eğitimler veriyoruz. İnsanların yoğun ve güzel tepkileri ile karşı karşıya kalıyoruz. Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır desteğiyle bir çok eğitim sağlayabiliyoruz. VR gözlüklerle yaptığımız mitolojik gezilerle daha önce hocalarımızla birlikte geliştirdimiz mitolojik karakterler ve tasarlanan alanla birlikte gezi yapabiliyoruz. Daha sonra yine VR gözlükle okçuluk eğitimleri veriyoruz″ dedi.

YAKLAŞIK 500 TAKIMDAN İLK 20'YE GİREN 'HÜMA UYDU' PROJESİ

Ekibin bir diğer üyesi Yusuf Emre Sönmezgöz ise, ″Bahçelievler Belediyesi İnovasyon Merkezi sponsorluğunda burada yaptığımız projeleri tanıtıyoruz. Bu aracımız TÜRKSAT'ın düzenlemiş olduğu yarışmada, yaklaşık 500 takım arasında ilk 20'de yer aldı. Model uydumuzu elbette gidip uzaya yerleştirmiyoruz. Öyle bir imkanımız yok ama TÜRKSAT'ın bize temin etmiş olduğu bir roketle yaklaşık 800 metre yukarı fırlatıyoruz. Burada ki temel görevimiz uyduların da yaptığı gibi haberleşmeyi sağlamak″ şeklinde konuştu. (




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —