Tarih: 28.05.2022 18:33

Trafik Çevirmesinde Kontrol Edilecek 3 Şey

Facebook Twitter Linked-in

Araçla yola çıkarken, olası durumlarda yanımızda bulundurulması gereken şeylere dikkat etmek önemli. Trafik çevirmesinde polisin talep edebileceği, önemli belgeler trafikte sorun yaşamamak için önemlidir. Trafik çevirmelerinin ne zaman, nerede gerçekleşeceği belli değildir ve çevirmelerde sorun yaşamamak için, tüm araç sahipleri belli belgeler konusunda dikkatli olmalıdır. Peki çevirmelerde kontrol edilecek ve sürücülerin her zaman yanında bulundurması gereken en önemli belgeler hangileri?

Sürücü belgeleri

Trafik çevirmelerinde kontrol edilen ilk belgeler, sürücü ile ilgili kimlik ve ehliyet belgeleridir. Bu belgelerde, sürücülerin sağlık durumlarıyla ilgili söz konusu olan ve trafiğe çıkmaya engel oluşturan bir durup olup olmadığına bakılır. Buna ek olarak trafik çevirmesinde, araçların hangi maksatla kullanıldığında da bakılabilir. Binek araçla ticari aracın, ya da nakliye aracının farklı kullanım alanları vardır. Yolcu taşımacılığı gibi farklı alanlar için, farklı belgeler talep edilir. Bu nedenle her otomobil hangi alanda tescilli ise o konuda faaliyet göstermelidir.

Zorunlu trafik sigortası

Çevirmelerde dikkat edilen konulardan bir diğeri de araç trafik sigortası. Trafiğe çıkan her aracın yaptırmasının zorunlu olduğu araç sigortası, tüm sürücüler tarafından takip edilmelidir. Araç sigorta sorgulama ekranı üzerinden kontrol edilebilen sigortanın ne kadar süresinin kaldığı ve ne zaman yenileneceği öğrenilebilir. Trafiğe kayıtlı her aracın sahip olması gereken zorunlu trafik sigortası, olası kaza durumlarında karşı tarafın zararını karşılamak için geçerlidir ve kasko’dan farklı özelliklere sahiptir. Zorunlu trafik sigortası, düzenli olarak yenilendiğinde ve hasarsızlık durumu oluştuğunda, her yılın sonunda indirim alınabilmektedir ve bu indirim tutarı yüzde 45’e kadar çıkabilmektedir.

 

Trafik çevirmesinde sorgulanan ve yaptırılmaması durumunda ciddi bir cezası olan zorunlu trafik sigortası fiyatları sigorta şirketleri ile iletişime geçilerek öğrenilebilir. 2022’de en ucuz, en uygun trafik sigortası için gerekli olan bilgi, araba plakası, ruhsat bilgisi ve talep edilen ek bilgilerdir. Araç satışında da dikkat edilen konulardan biri olan trafik sigortası, aracın hasar durumu ya da pert durumunda önemlidir. Ceza almamanın yanı sıra, güvenceli bir şekilde trafikte seyretmek için, zorunlu aracı sigortası teklif alınabilir.

Muayene süresi ve diğer önemli konular

Trafik polislerinin, çevirme esnasında dikkat ettiği bilgiler içinde muayene de önemlidir. Her araç, iki yılda bir muayene olmak zorundadır ve muayene kaçağı olan araçlar yakalandığı takdirde cezai işlem uygulanır. Araçların muayene süresi bu nedenle trafik kontrolünde önemlidir. Muayene süresi dışında, aracın şartnamelere uygun bir şekilde olup olmadığı da önemli bir diğer konudur. Taşıt süren kişinin, aracı kaç saattir kullandığına dair bilgiler, taksimetre ve takograf verileri, ticari taşıtlar için kullanım belgesi çevirmelerde kontrol edilmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —