Tarih: 01.04.2024 17:53

Tüm komşularınızı kıskandırın: Kimse bu Kalburabastı tarifine hayır diyemiyor

Facebook Twitter Linked-in

İftar sofralarınıza lezzet katacak, geleneksel ve şerbetli bir tatlı arayışındaysanız, kalburabastı tam size göre! Kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarifle tanışın.

Şerbetli tatlı denilince akıllara gelen kalburabastı, iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı lezzetli bir şekilde karşılayacak. Nasıl yapıldığını öğrenmek için okumaya devam edin.

İftara yakışır bir tatlı yapmak isteyenlere özel, adım adım kalburabastı tarifi! Hem şekli hem de lezzetiyle herkesi etkileyin.

İftar Sofralarının Vazgeçilmezi: Kalburabastı Tarifi

Ramazan ayının ruhuna uygun, lezzetli ve pratik bir tatlı arıyorsanız, kalburabastı tam aradığınız tarif. Hem göze hem damağa hitap eden bu tatlı, iftar sofralarınızın yıldızı olacak. İşte adım adım kalburabastı tarifi:

Malzemeler:

Hamuru İçin:

120 gram oda sıcaklığında tereyağı (yaklaşık 8 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı karbonat
3-4 damla limon

Şerbeti İçin:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

İç Malzeme:

120 gram ceviz içi

Servis İçin:

2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı

Kalburabastı Nasıl Yapılır?

Şeker ve suyu bir tencerede karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, irmik ve karbonatı bir kapta karıştırın. Karbonatın üzerine limon sıkın ve köpürmesini sağlayın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, isteğe bağlı olarak kalbur veya süzgeç yardımıyla şekil verin. Ortasına ceviz koyup, fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün ve şerbeti çekmesi için bekleyin.

Şerbeti çeken tatlıyı toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Kalburabastı tarifi ile iftar sofralarınıza tatlı bir dokunuş katabilir, misafirlerinizin beğenisini toplayabilirsiniz. Pratik ve lezzetli bu tatlı, Ramazan ayının ruhunu sofralarınıza taşıyacak.

Kalburabastı, iftar sofralarınızın vazgeçilmez tatlısı olmaya aday. Lezzetli ve gösterişli bu tatlı, hem hazırlaması kolay hem de herkes tarafından sevilen bir seçenek. Bu tarifi deneyerek iftar sofralarınızı tatlandırabilir, sevdiklerinizle birlikte keyifli anlar geçirebilirsiniz. Afiyet olsun




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —