Tarih: 25.02.2024 17:50

Veysi Kurt aslen nereli, kaç yaşında, mesleği ne, nereye atandı, evli mi, ne iş yapıyor?

Facebook Twitter Linked-in

Son dönemde adı sıkça konuşulan isimler arasında yer alan Veysi Kurt'un kim olduğu ve geçmişi merak edilmekte. TCDD Genel Müdürü olarak atanan Kurt'un hayatı ve kariyeri hakkında internet üzerinde araştırmalar yapılıyor. İşte, Veysi Kurt'un yaşamı ve biyografisiyle ilgili detaylar...

VEYSİ KURT KİMDİR?

Veysi Kurt, 1964 yılında Mardin'de doğdu. Eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi'nde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde göreve başladı.

Kurt, uzun yıllar boyunca TCDD'de çeşitli kademelerde görev yaptı. Bu süreçte Mühendis, Şube Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Hareket Daire Başkan Yardımcısı, Hareket Daire Başkanı, TCDD Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı gibi önemli görevlerde bulundu. Ayrıca, 2006 yılında bir dönem Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak da atandı.

2016 yılında TCDD Taşımacılık AŞ'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmış ve 2017 yılında bu göreve asaleten getiridi. Ancak, 2019 yılında görevden alındı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —