Saldırılar nedeniyle 7 bin 311 ölü, 26 bin 54 yaralı; can kaybı artışından endişe var!

Saldırılar nedeniyle 7 bin 311 ölü, 26 bin 54 yaralı; can kaybı artışından endişe var!
Bakanlık açıklamasına göre, 18 Mart’tan bu yana süren saldırılarda 7 bin 311 kişi öldü, 26 bin 54 kişi yaralandı. 7 Ekim'den beri toplam yaralı sayısı 138 bin 95’e ulaştı. Enkaz altında binlerce kişi bulunduğu belirtiliyor.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 18 Mart’tan bu yana devam eden saldırılar sonucunda, 7 bin 311 kişinin yaşamını yitirdiği, 26 bin 54 kişinin yaralandığı ifade edildi. Bu saldırıların, 19 Ocak 2024’te ilan edilen ateşkesin ardından başlamış olması dikkat çekiyor.

7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılar neticesinde toplam yaralı sayısının 138 bin 95’e ulaştığı kaydedildi. Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin bulunduğu, bu nedenle can kaybı sayısının daha da artabileceği belirtiliyor.

Öte yandan, 27 Mayıs’tan bu yana İsrail-ABD destekli “Gazze İnsani Yardım Vakfı” aracılığıyla kurulan yardım dağıtım noktalarında düzenlenen saldırılarda da şimdiye kadar 809 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 249 kişi yaralandı.

İLGİLİ HABERLER