Denizli'nin Honaz ilçesinde komşularına ait traktörü çalarak kamyonetle Aydın'a götürüp satan iki şüpheli, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yürütülen titiz bir operasyonla yakalandı. Değeri 400 bin lirayı bulan traktörü sadece 60 bin liraya satan şüphelilerin, aracı brandayla gizleme çabaları da dikkat çekti.
Hırsızlık ihbarı ve JASAT'ın iz takibi
Olay, Denizli'nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi'nde meydana geldi. 76 yaşındaki Remzi K., kendisine ait traktörün çalındığını fark edince durumu hemen jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine, jandarmanın "dedektifleri" olarak bilinen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) harekete geçti. JASAT timi, hırsızlık şüphelilerini yakalamak için kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu kapsamda, bölgedeki 128 farklı güvenlik kamerası kaydı saniye saniye incelendi.
Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, gece saatlerinde gerçekleşen hırsızlık olayının failleri tespit edildi. JASAT timi, Otoyol ve Honaz Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerle birlikte şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Şüpheliler, kaçmalarına fırsat verilmeden yakalanarak gözaltına alındı.
Komşu hırsızlığı ve akıl almaz satış
Yapılan soruşturmada, çalınan traktörün sahibinin komşusu olan Hamza G. (28) ve Durmuş G. (36)'nin, arkadaşlarıyla birlikte bu suçu işlediği belirlendi. Şüphelilerin, değeri 350-400 bin TL arasında olduğu tahmin edilen traktörü bir kamyonete yükleyerek Aydın'ın Söke ilçesine götürdükleri ve burada Aşkın K. (66) isimli bir kişiye değerinin çok altında, sadece 60 bin TL'ye sattıkları tespit edildi.
Traktörü taşıyan kamyonetin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ise hırsızların akıl almaz yöntemini gözler önüne serdi. Hırsızların, kamyonete yükledikleri traktörün fark edilmemesi için üzerini özenle brandayla örttükleri görüldü.
Çalınan traktör sahibine teslim edildi, şüpheliler adliyeye sevk edildi
JASAT ekipleri, Aşkın K.'ya ait bir depoda yaptıkları aramalarda çalınan traktörü buldu. Traktör, yapılan işlemlerin ardından Denizli'de Remzi K.'ya teslim edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Şüphelilerin suç kayıtları da dikkat çekti. Hamza G.'nin 14, Durmuş G.'nin 13, Durmuş İ.'nin 2 ve traktörü satın alan Aşkın K.'nın ise 3 ayrı suç kaydının olduğu öğrenildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Hamza G. ve Durmuş G., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Durmuş İ. ve Aşkın K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu olay, kırsal bölgelerde yaşanan hırsızlık olaylarına karşı vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini bir kez daha gösterdi.