Kahramanmaraş'ta Leonardit Gübre Üretimi Yatırımıyla Tarımda Dönüşüm Başlıyor

Kahramanmaraş'ta Leonardit Gübre Üretimi Yatırımıyla Tarımda Dönüşüm Başlıyor
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kadir Saltalı, “Leonardit ve Gidyadan Organomineral Gübre Üretimi” projesinin yatırım listesine alınmasının 15 yıllık çabalarının karşılık bulduğunu belirtti. Bu, tarımda yeni bir dönem başlatabilir ve yerli üretimle ihracat fırsatları sunabilir.

Leonardit ve Gidyadan Gübre Üretimi Destek Programına Alındı, Prof. Dr. Kadir Saltalı: “15 Yıllık Çabamız Karşılık Buldu”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Saltalı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanan “İllere Göre Yerel Kalkınma Hamlesi Programı” kapsamında, Kahramanmaraş’a özel yatırım konularını değerlendirdi.

Saltalı, uzun yıllardır üzerinde çalıştıkları “Leonardit ve Gidyadan Organomineral Gübre Üretimi” konusunun nihayet yatırım listesine alınmasının büyük bir gelişme olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş İçin 4 Stratejik Yatırım Alanı Belirlendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yayımladığı yatırım listesinde Kahramanmaraş için şu yatırım başlıkları öne çıkıyor:

Bakalit Ham Maddesi Üretimi (Bakalit reçinesi, bakalit tozu vb.)

Entegre Su Ürünleri Üretimi ve İşleme Tesisi (Balık yetiştiriciliği, tütsülenmiş balık, balık konserve vb.)

Leonardit ve Gidyadan Organomineral Gübre Üretimi

Alaşımlı Çelik Üretim Tesisi

“Leonardit Gübre Yatırımıyla Tarımda Yeni Bir Sayfa Açılacak”

Prof. Dr. Saltalı, “Yaklaşık 15 yıldır bu konuyu bilimsel çalışmalarla destekliyor, dosyalarla bakanlıklara sunuyorduk. Kahramanmaraş’ın bu potansiyelinin yatırım listesine alınması çok sevindirici. İnşallah bu alana yatırım yapacak babayiğitler çıkar. Şehrimiz için hayırlı olsun,” dedi.

Uzmanlardan Yatırımcılara Çağrı: Gübrede Yerli Üretimle İhracat Kapısı Aralanabilir

Leonardit ve gidya kaynaklı gübre üretimi, hem tarımsal verimi artıracak hem de dışa bağımlılığı azaltacak. Uzmanlar, yerli üretimle önemli bir ihracat kalemi oluşturulabileceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER