Samsun'da mevlit yemeğinden sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle 17 kişi hastaneye kaldırıldı

Samsun'da mevlit yemeğinden sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle 17 kişi hastaneye kaldırıldı
Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bir mevlit sonrası gıda zehirlenmesi şüphesiyle 17 kişi hastaneye kaldırıldı. Hastaların çoğu taburcu edilirken, durumu ağır bir çocuk başka hastaneye sevk edildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü, yiyeceklerle ilgili inceleme başlattı.

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde gerçekleştirilen mevlidin ardından yemeğe katılan bazı kişilerde kısa süre sonra rahatsızlık belirtileri görüldü. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 17 kişi tedavi altına alındı.

Hastaların büyük bölümü sağlık durumlarının iyiye gitmesi üzerine taburcu edilirken, durumu ağır seyreden 15 yaşındaki bir çocuk ise ileri tetkik ve tedavi amacıyla Bafra Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Olayla ilgili olarak İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldı. Yemekte sunulan gıdalardan numuneler alınarak laboratuvar analizine gönderildi. 

İLGİLİ HABERLER