Tarih: 24.06.2023 17:41

İzmir'de Saparmurat Haliyev Tarafından İşlenen Cinayet

Facebook Twitter Linked-in

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, Saparmurat Haliyev tarafından öldürülen ve cesetleri evdeki derin dondurucu ve buzdolabına konan Türkmenistan vatandaşı Gülkamar Hanimova ile kızları Leyla Geldiyarova ve Laçin Geldiyarova ile Ruslan Kerimov adlı erkeğin kimlik tespiti için DNA testi tamamlandı. Olay, Adalet Mahallesi'ndeki 2 katlı bir evde meydana geldi. Gülkamar Hanimova ile kızlarının ve Ruslan Kerimov'un yakınları, 18 Haziran'da onlardan haber alamayınca durumu polise bildirdi. Polis ekipleri ihbar üzerine eve gitti ve derin dondurucuda 4 ceset buldu. Cesetler, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kimlik tespiti için yapılan DNA testi sonucunda tamamen parçalanan cesetlerin kimlere ait olduğu belirlendi.

Türkmenistan uyruklu olduğu belirlenen cinayet zanlısı Saparmurat Haliyev'in yakalanması için özel bir ekip oluşturuldu. Haliyev, 19 Haziran'da Çeşme ilçesinde polis tarafından yakalandı ve gözaltına alındı. Haliyev'in cinayetleri kıskançlık nedeniyle işlediğini itiraf ettiği ve olayı 13 Haziran'da gerçekleştirdiği, ardından da cesetleri buzdolabı ve derin dondurucuya koyduğu ortaya çıktı. Cinayetlerin ardından Haliyev'e yardım ettikleri gerekçesiyle 3 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelinin öldürdüğü kişilere ait cep telefonlarını toplayarak sattığı da belirlendi.

Saparmurat Haliyev'in, 10 yıldır birlikte yaşadığı ve kıskandığı Gülkamar Hanimova ile birlikte fotoğrafı ortaya çıktı. Leyla Geldiyarova ve Laçin Geldiyarova'nın Gülkamar Hanimova'nın eski eşinden olduğu belirtildi. Çiftin 5 yıldır İzmir'de yaşadığı ve Haliyev'in çeşitli işlerde çalıştığı ifade edildi. Gülkamar Hanimova'nın ise çocuk bakıcılığı yaptığı bilgisi verildi.

Saparmurat Haliyev'in cinayetlerle ilgili emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Yardım ettikleri iddia edilen diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ölenlerin cenazeleri İstanbul'a götürülerek aileleri tarafından teslim alındı ve bugün Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —