Tarih: 07.07.2023 01:35

'Hablemitoğlu cinayetinin kritik ismi firar etti' iddiası

Facebook Twitter Linked-in

10Haber'de yer alan habere göre; 19 Mayıs'ta Hablemitoğlu davasından tahliye edilen ve 27 Mayıs'ta soğan TIR'ları davasında hakkında tutuklama kararı çıkan Bozkır'ın nerede olduğu bilinmiyor.

Bozkır'ın avukatı Hacer Ural; cezaya itiraz ettiklerini, itirazlarının kabul edilmediğini belirterek, Bozkır'ın tutuklama kararı sonrası müvekkilinin cezaevinde olup olmadığını bilmediğini öne sürdü.

Hablemitoğlu suikastı davası kapsamında hakkında kırmızı bülten çıkarılan Bozkır, Ocak 2022'de MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilmişti. Bozkır'ın yakalandığı haberini kamuoyuna Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 26 Ocak 2022'de duyurmuştu. Bozkır, 27 Ocak 2022'de Emniyet'e teslim edilmişti.

Eski Özel Kuvvetler Komutanlığı çalışanı yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır, 2006'da “Sauna Çetesi” olarak bilinen mafya grubu ile ilişkisi ortaya çıktıktan sonra TSK'den ihraç edilmişti.

Ukrayna’ya kaçan Bozkır, burada Necip Hablemitoğlu suikastı ile ilgili itiraflarda bulunmuştu. Bozkır, suikastı o dönem ÖKK Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Komutanı Albay Levent Göktaş’ın emri ile ÖKK’den bir ekibin düzenlediğini, kendisinin de gözcülük yaptığını ileri sürmüştü. Bozkır suikastta tetiği ise ÖKK yüzbaşısı Tarkan Mumcuoğlu’nun çektiğini iddia etmişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —