Tarih: 11.07.2023 14:16

YENİ YASAYLA BİRLİKTE RİZE'NİN İHRACATI 2'YE KATLAYACAK

Facebook Twitter Linked-in

Haber: ÇİĞDEM HACIIFAZLIOĞLU


Genel merkezleri farklı illerde olduğu için ihracat  kayıtları Rize'ye yazılmayan ürünlerin ihracat girdileri Ocak 2024 den itibaren Rize'ye kaydedilecek.
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu yeni yasanın devreye girmesiyle birlikte önümüzde ki yıl Rize ihracat girdilerinin 2'ye katlayacağını söyledi. Organize Sanayi Bölgesinin devreye girmesiyle birlikte Rize de ihraç ürünleri üretiminin arttığını ancak ihracat girdilerinin Rize'ye işlenmediğini vurgulayan Karamehmetoğlu "  Burada kurulan ve ihracata dönük üretim yapan firmaların bir çoğunun Genel Merkezi farklı iller olduğu için ihracat rakkamları o illerin kaydına geçiyor. Yeni çıkan yasayla birlikte 1 Ocak 2024 den itibaren ihracatı yapılan ürün hangi şehirde üretiliyorsa ihracat rakkamları o ilin raporuna işlenecek.O anlamda Rize'de  ihracat rakkamlarında ciddi bir yükseliş bekliyoruz."dedi


Bu yıl geçen yıla oranla az da olsa yükseliş trendi yakaladıklarını kaydeden Karamehmetoğlu ".Geçen yılın ilk 6 ayına karşılık Rize'de bu yıl daha fazla ihracat gerçekleştirdik. Rize'den yapılan ihracatta %3 arttı. İkinci Organize Sanayi Bölgemizle birlikte bu rakkamlar daha da yükselecektir.İhracat rakkamları yükseldikce hem ilimize girdi sağlanacak hem de işletmelerimiz ona göre daha fazla teşvik alabilecek. Teşvik alan işletmeler ise hem daha rantabl bir üretim gerçekleştirecek hem de üretimi arttığı ve pazarı genişlediği için ve de teşvikten faydalandığı için daha fazla personel çalıştırma fırsatı yakalamış olacak böylece ilimiz istihdamına da katkı sağlamış olacaktır" şeklinde konuştu. Karamehmetoğlu İhracatçılara rekabet imkânı tanınması ve finansman erişiminin kolaylaştırılmasının da ihracatçıyı destekleyeceğini sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —