Tarih: 17.04.2023 15:33

Kilo Verince Yağlar Nasıl Atılır? Vücudumuzdaki Yağ Serüveni

Facebook Twitter Linked-in

Kilo verirken vücudumuzda yakılan yağ nereye gider? Birden ortadan kaybolup gitmiyor evet ama pat diye enerjiye ya da ısıya mı dönüşür? Yoksa bize el sallayıp ‘elveda’ mı der? İşte kilo verince vücudumuzdan yolcu ettiğimiz yağlara ne olduğunun cevabı…

Diyet yaptık, yememize dikkat ediyoruz üstüne bir de spora yapıyoruz sonuç olarak zayıflıyor, kilo veriyoruz. Peki ama kilo verirken yağları nereye gidiyor? Vücuttan atılan yağların yaklaşık yüzde 15’ini ter, idrar gibi sıvılarla vücudumuzdan gönderiyoruz. Bu kiloların geri kalan yüzde 85 gibi büyük bir bölümünü ise karbondioksit yani nefes yoluyla atıyoruz.

Yanlış duymadınız tam olarak nefes yoluyla atıyoruz. Avustralya’da New South West Üniversitesinde yapılan bir klinik araştırmaya göre yağların büyük kısmı karbondioksit olarak dışarı atılıyor. Bir örnekle anlatacak olursak, 10 kg yağ yakıldığında sürecin sonunda 8,4 kg karbondioksit ve 1,6 kg su açığa çıkıyor.

Bir saatlik temposu yüksek bir egzersiz yaptığımızda vücudumuzdan daha fazla karbon atomu atabiliriz. Bu araştırmaya göre akciğerlerin kilo vermede, temel bir boşaltım organı olduğu anlaşılıyor. Unutmayın formül çok basit; daha fazla hareket, daha az yemek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —