Tarih: 20.08.2023 11:38

Dışişleri Bakanlığı Acil Memur Alımı İlanı Yayınladı! YDS'den En Az 70 Alan 110 Kişi İşe Girecek! Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı Ne Zaman, Nasıl Başvurulur?

Facebook Twitter Linked-in

Kamu bünyesinde istihdam edilmenin hayalini kuranlar için Dışişleri Bakanlığı’ndan önemli bir duyuru geldi. Eksik kadrolarını belirleyerek Resmi Gazete aracılığı ile ilana çıkan bakanlık, konsolosluk ve ihtisas memurları alımlarının yapılacak olduğunu bildirdi.

Konsolosluk ve ihtisas memurları için “Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstelenen ve yurt dışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlardır” tanımında bulunan Dışişleri Bakanlığı, boş kadrolarını duyurarak yapılacak olan sınav ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.


ADAY KONSOLOSLUK VE İHTİSAS MEMURLUĞU GİRİŞ SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI

Konsolosluk ve ihtisas memuru unvanı ile ataması yapılabilecek azami kişi sayısının 110 olarak belirlenmiş olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanlığı, 30 Eylül- 1 Ekim tarihlerinde yapılacak olan yazılı sınav için sağlanması gereken başlıca kriterleri şu şekilde sıraladı:


DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KADRO DAĞILIMI

Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenecek olan sınav için 31 Eylül 2023 tarihine kadar e- Devlet sistemi üzerinden başvuru yapılmalıdır. Adayların başvuru yapabilecekleri boş kontenjanlar ise şu şekildedir:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —