Tarih: 10.06.2023 11:45

Türkiye Finansal Piyasalarına Güven Verecek Yeni Ekonomi Yönetimi

Facebook Twitter Linked-in

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, yeni ekonomi yönetimi hakkında yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin 2023 genel seçimlerinden sonra finansal piyasalara güven verecek ve uluslararası deneyime sahip bir ekonomi yönetimiyle yola çıkacağını belirtti.

Akbank'ın açıklamasında yer alan Dinçer'in değerlendirmelerinde, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in deneyimi ve geçmiş başarılarının Türkiye'ye önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı.

Ayrıca, uluslararası alanda tanınan ve deneyimli biri olarak TCMB Başkanı olarak atanan Hafize Gaye Erkan'ın bu görevde başarılı olacağına inanan Dinçer, aynı zamanda Erkan'ın ülkeye geri dönerek yurt dışında parlak Türk gençleri için bir ilham kaynağı olacağını ifade etti.

Bunun yanı sıra, Sayın Şahap Kavcıoğlu'nun BDDK Başkanlığı görevini Sayın Mehmet Ali Akben'den devralmasının, sektöre önemli katkılar sağlayacağına olan inancını dile getiren Dinçer, Sayın Akben'e de uzun yıllar boyunca sektöre verdiği değerli hizmetler için teşekkürlerini iletti. Türkiye, 2023 genel seçimlerini takiben finansal piyasalara güven verecek ve uluslararası deneyime sahip bir ekonomi yönetimiyle yoluna devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —