Tarih: 04.09.2023 19:34

Faik Öztrak’tan Bilal Erdoğan’a idealist tepkisi: Vakıflarda keyif sürerken siz ne kadar idealistsiniz?

Facebook Twitter Linked-in

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Yüzbinlerce öğretmen atanmamış, özel okullarda insanlık dışı ücretlerle çalıştırılıyor. Atanabilen öğretmen yoksulluk sınırı altındaki maaşıyla ayın sonunu getirmeye çalışıyor. Ama Erdoğan’ın oğlu Bilal Bey’in ‘İdealist değilsiniz, memur olmak için öğretmen oluyorsunuz’ suçlamalarına maruz kalıyor. Mahdum Bey’e sormak lazım; babanızın sarayında, onun kurduğu vakıflarda keyif sürerken siz ne kadar idealistsiniz.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu.

Pirola varyantı nedir? Pirola varyantı belirtileri neler?
 

Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın geçtiğimiz gün ÖNDER 20. İmam Hatipliler Kurultayı’ndaki “Türkiye’de kimse iddia edemez ki ancak idealist insanlar öğretmen oluyor. Böyle bir iddiası olan varsa tartışabiliriz tabii ama birçoğu memur olmak için öğretmen oluyor. Velhasıl kelam, ‘Ben ideal meslek olarak öğretmenliğe girdim.’ diyerek gelenlerle bu öğretmenlik mesleği kurgulanmıyorsa Türkiye’de, o zaman bu gelen arkadaşlarımızı biz nasıl değerli hissettirebiliriz, yaptıkları işin önemine nasıl vakıf hale getirebiliriz, nasıl motive edebiliriz, buna kafa yormamız lazım…” sözlerine tepki gösterdi. 

Faik Öztrak, konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

Vakıflarda keyif sürerken siz ne kadar idealistsiniz?

“Yüzbinlerce öğretmen atanmamış, özel okullarda insanlık dışı ücretlerle çalıştırılıyor. Atanabilen öğretmen yoksulluk sınırı altındaki maaşıyla ayın sonunu getirmeye çalışıyor. Ama Erdoğan’ın oğlu Bilal Bey’in, ‘İdealist değilsiniz, memur olmak için öğretmen oluyorsunuz’ suçlamalarına maruz kalıyor. Mahdum Bey’e sormak lazım; babanızın sarayında, onun kurduğu vakıflarda keyif sürerken siz ne kadar idealistsiniz? Bu ülkenin yetişmiş evlatları yurt dışına gidiyor. Yerlerini Ortadoğu ülkelerinden gelen sığınmacılar alıyor. Millet olarak sadece yetişmiş nüfusumuzu değil, kendi topraklarımız üzerindeki nüfuzumuzu da kaybediyoruz. Ama İçişleri Bakanı oralı değil… ‘Arap kardeşlerim, dostlarım gelsin. Onları istiyorum’ diye açıklamalar yapıyor. Bu ucube rejimin haksızlığı, hukuksuzluğu, adaletsizliği milletin canına tak etti. Öyle ki artık vali yardımcıları da din kisvesi altında yapılan hırsızlıklara sosyal medyadan ‘Kefen paranız olsun inşallah’ diye isyan ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —