Tarih: 24.04.2023 14:53

Egzersiz yapmanın önemi: Lunge hareketi ile vücudunuzu güçlendirin!

Facebook Twitter Linked-in

İnsanlar hayatı boyunca egzersizler yaparak güçlü kalabilir. Güçlü kalmanın tek yolu egzersizler olmasa da egzersizlerin insan hayatındaki yeri son derece önemlidir. Yapacağınız egzersiz hareketlerini düzenli bir spor programıyla destekleyerek büyük ölçüde verim almak mümkün. Bu noktada lunge hareketi nedir sorusu da sıklıkla gündeme geliyor.

En sık uygulanan ve bacak kaslarının birçoğunu çalıştıran önemli egzersizlerden biri de lunge hareketi. Bu hareketi uyguladığınızda sadece bacak kaslarınız değil, vücuttaki pek çok kas grubu da çalışıyor. Ayrıca kolay spor hareketleri arıyorsanız, sizin için en uygun egzersizlerden biri olabilir.

Sağlıklı bir hayat için bu tarz egzersizler yapmanız tavsiye ediliyor. Fakat kronik bir rahatsızlığınız veya hastalığınız varsa lunge egzersizini yapmadan önce kesinlikle doktorunuza başvurmanızı öneririz. Peki, lunge hareketi nasıl yapılır? Lunge hareketi hangi kasları çalıştırır? Tüm detaylarıyla bu hareketin detaylarına bakmaya ne dersiniz?

LUNGE HAREKETİ NE İŞE YARAR?

Spor programlarının vazgeçilmez egzersizlerinden biri olan lunge hareketinin faydaları çok fazla. Bu hareket birçok spor hareketinde olduğu gibi vücudunuzun alt bölgesini çalıştırmaya yarar. Yani kalçalarınızı ve bacaklarınızı güçlendirir. Lunge hareketi faydaları dendiğinde ilk akla gelen bacakların güçlenmesi, bu bölgenin şekillenmesi ve kas kütlesinin artmasıdır.

Herkesin bildiği üzere egzersiz yaparken yorulan ve acıyan bölgeler egzersizin etkili olduğu bölgelerdir. Lunge hareketi diğer hareketlerin yanında çok daha fazla faydası olan bir harekettir ve uygularken bacaklarınızın çalıştığını hissedersiniz.

Belden aşağısını çalıştıran squat veya deatlift gibi hareketler genellikle yalnızca kalçayı veya yalnızca bacağı çalıştıran hareketlerdir. Fakat lunge egzersizi sayesinde birçok bölgenizi aynı anda çalıştırmanız ve geliştirmeniz son derece mümkün. Bundan dolayı son zamanlarda diğer hareketlere nazaran çok daha fazla tercih edilir.

Tek hareketler birden fazla bölgeyi çalıştırdığı için üşengeç sporculara çok iyi bir alternatif oluyor. Birbirinden farklı birçok hareketi yapmak istemeyen sporcular bu hareketi yaparak diğer hareketlerden alacağı verimi de aradan çıkarmış oluyor. Yani ilgili alanı çalıştıran birkaç egzersizi tek bir egzersizde toplayan lunge hareketi de sizin için bir hayli ideal olabilir.

Bu hareket bacakların sürekli devir daim yapmasını sağlar. Bu nedenle iki bacak da birbirinden bağımsız olarak gelişir ve güçlenir. Bu özellikleriyle birlikte oldukça işlevsel bir hareket olarak anılır.

Lunge hareketi genellikle gündelik yaşamda başımıza gelen olayları taklit ederek kendisini gösteriyor. Elinize aldığınız ağırlıklarla birlikte çömelip ayak değiştirerek kalkmak gündelik hayatta yerden bir şeyler almak veya yürümek gibi hareketlerle eşleşiyor. Bundan dolayı günlük hayatınızın doğrudan etkiliyor.

LUNGE HAREKETİ HANGİ KASLARI ÇALIŞTIRIR?

Vücudumuza birçok yararı olan bu hareket birçok kası tek başına çalıştırabilir. Genellikle vücudumuzun alt kısmında bulunan kasları çalıştırmak için kullanılır. Kalça ve bacak kası bu kasların başında gelir. Fakat lunge hareketi yalnızca alt vücut için yapılan olan bir hareket değildir. Bu hareket tüm vücut için büyük öneme ve etkiye sahiptir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —