Tarih: 11.09.2023 14:15

Rize’de 56 bin 648 öğrenci yeni döneme başladı

Facebook Twitter Linked-in

HABER:ARZU ERBAŞ

Pehlivantaşı İlkokulunda düzenlenen örende ilk ders zili Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Belediye Başkanı Rahmi Metin tarafından çalındı.
 

2023-2024 eğitim öğretim yılı Rize’de de düzenlenen törenle başladı. Kent genelinde 35 anaokulu, 89 ilkokul, 87 ortaokul  ve 79 lisede 3 bin 199 derslikte ilk ders zili çaldı. 4 bin 868 okul öncesi, 16 bin 914 ilkokul, 16 bin 175 ortaokul ve 18 bin 32 lise olmak üzere 56 bin 648 öğrenci  ve  4 bin 992 öğretmen sınıflardaki yerini aldı. Yeni dönem için açılış programı Pehlivantaşı İlkokulunda gerçekleştirildi. Vali İhsan Selim Baydaş, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Abdülkadir  Özkan,Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Emniyet Müdürü Murat Türesin ve Alay Komutanı Albay Ali Güngör öğrencilerin ilk gün heyecanına ortak oldu. Ana sınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerinin balon uçurmasının ardından sınıfları gezen il protokolü öğrencilerle bir araya gelerek çeşitli hediye takdiminde bulundu. 


‘TÜM GÜCÜMÜZLE ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’
Vali İhsan Selim Baydaş öğrencilere başarılar dileyerek “Bilginin her an yenilendiği, teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği günümüz dünyasında gelişmeleri takip edebilmek, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak, dünyaya daha geniş bir açıdan bakabilmek ve bireysel anlamda her açıdan mutlu olabilmek ancak eğitimle mümkündür. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapmak, Türkiye Yüzyılını çocuklarımızın ve gençlerimizin yüzyılı yapmak için; eğitim sisteminin temel amaçları ve ilkeleri doğrultusunda, yavrularımızın ailelerine, topluma ve tüm insanlığa yararlı bireyler olarak yetişmesi için tüm gücümüzle çok çalışacağız” dedi.


MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TÜFEKÇİ ÖĞRENCİLERE SESLENDİ
Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, öğrencilere seslenerek “İçinde sizin olmadığınız okul binaları, yeşil ve mavinin eksik olduğu bir Rize'ye benziyor. Nasıl ki güzide şehrimiz Rize'yi yeşil ve mavi ile bütünleştirmiş isek okullarımız da sizler yokken taş ve tuğladan ibaret birer bina olarak kalıyor. Bu binaları okul yapan, sizlerin varlığıdır. Okullarınıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında hepinize sağlık ve başarı diliyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —