Tarih: 10.09.2023 19:48

MEHMET TÜYLÜ 86 KG’DA DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ OLARAK ADINI TARİHE ALTIN HARFLER İLE KAZIDI

Facebook Twitter Linked-in

2-11 Eylül tarihleri arasında Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen 7. DEAF Dünya Güreş Şampiyonasında 86 Kg’da Ülkemizi temsil eden Yusufeli Belediyesi personellerinden Mehmet Tüylü’ye Dünya Şampiyonu oldu.

10 Eylül Pazar günü Ay Yıldızlı mayo ile mindere çıkan Tüylü sırasıyla önce İranlı sonra Hindistanlı, 3. turda’da Kübalı rakiplerini yenerek Yarı Finale yükseldi. Yarı Finaldeki rakibini de geride bırakarak finale yükselmeyi başardı.

Final müsabakasında karşılaştığı Kazak rakibini de yenen Tüylü 7. DEAF Dünya Güreş Şampiyonasında Dünya Şampiyonu oldu.

Mehmet Tüylü’nün başarısından son derece mutlu olduklarını ifade eden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “Bugün tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. İlçemizin evladı Mehmet, büyük bir başarıya imza atarak 86 Kg’da Dünya Şampiyonu olarak bizleri gururlandırdı. Sabah saatlerinde başlayan müsabakalar sonrasında rakiplerini tek tek geçerek Altın Madalya’ya uzanan evladımızı ve ailesini tebrik ediyorum. Yusufeli ilçesi adını sporun her alanında duyurmaya devam ediyor. Gençlerimize destek oldukça onların yanlarında durdukça bu başarıların artarak devam edeceğine olan inancım tamdır.”dedi.

Ay Yıldızlı mayo ile Dünya Şampiyonu olan Mehmet Tüylü, “Bize bu zaferi kazandıran Allah’a şükürler olsun. Çok büyük emekler vererek buralara kadar geldik. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etme fırsatı elde ettik. Biz çalışarak elimizden geleni yaptık. Allah’ta bize bu başarıyı nasip etti. Bana destek olan aileme, eşime, arkadaşlarıma, hocalarıma, Federasyon yetkililerine ve Belediye Başkanımız Eyüp Aytekin’e teşekkür ediyorum.”dedi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —