Tarih: 25.07.2023 16:27

“BÜYÜK BİTLİS BULUŞMALARI” BAŞLIYOR!

Facebook Twitter Linked-in

Bitlis, düşman işgalinden kurtuluşunun 107. Yılı kutlamalarına hazırlanıyor. Bitlis Belediyesi'nin organize ettiği geleneksel "Büyük Bitlis Buluşması" 5-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Büyük Bitlis Buluşması, 5 Ağustos saat 16.30'da halaylar eşliğinde etkinlik alanı olan Gökmeydana kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Yemek yarışması, Halk oyunları gösterisi, çocuk etkinlikleri, sünnet şöleni gibi farklı etkinliklerinde yer alacağı Büyük Bitlis Buluşması hakkında açıklamalarda bulunan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, halkı etkinliklere davet etti.

Tanğlay geleneksel hale getirilen Büyük Bitlis buluşması için sözlerini şöyle sürdürdü.

Bitlis'in önemli gördüğümüz yöresel yemek yarışması, geleneksel hale getirdiğimiz çocuklarımızın sünnet şöleni, Komşu ilerimizden gelecek olan misafirlerimizin açacağı kültürel ürün stantları ve Çocuklarımızın eğlenceye doyacakları animasyon ve şişme oyun grupları ile Bitlis’imize unutulmaz bir program sunmayı planlıyoruz.

Yapılacak konserler hakkında bilgi veren Tanğlay, "4 büyük konserimiz olacak. Birbirinden değerli sanatçılar gelecek. 5 Ağustos'ta Ece Mumay, 6 Ağustos'ta ilk defa doğu ve güneydoğuda konser vermenin heyecanını yaşayan sanatçımız Buray, 7 Ağustos'ta Burak Bulut & Kurtuluş Kuş, 8 Ağustos'ta da Derya Uluğ konseri.

Belediyemizin rehberliğinde düzenlenecek olan Nemrut, Ahlat, Tatvan ve diğer ilçelerimize yapılacak gezilerle kültürel miraslarımızı tanıtacağız.

Büyük Bitlis Buluşmamızda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen BETAV Başkanı Sayın Ahmet Eren’in şahsında BETAV ailesine, valimiz Sayın Oktay Çağatay'a teşekkür ediyoruz." Geçen yıl kutlamalarında muhteşem bir katılım vardı halkımızı 5 ve 8 Ağustos tarihlerine Gökmeydan’a bekliyoruz diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —