Tarih: 06.01.2023 12:01

İŞKUR en az 8.500 TL maaşla personel alacak! Üstelik KPSS şartı yok, iş arayanlar bu fırsatı kaçıran pişman olur

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl binlerce iş ilanı yayınlanırken İŞKUR yeni ilanları vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Kamuda çalışacak hem geçici hem de sürekli alımların başladığı belirtilirken 81 ilde personel alımı yapılacak meslek kolları ve kontenjanlar açıklandı. KPSS şartı istenmediği belirtilirken başvuru şartlarına uyulması gerektiği de vurgulandı. 2023 yılında temizlik personeli bekçi ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağı belirtilirken 18 yaş üstü olma şartı da aranıyor. İşte İŞKUR kamu personeli başvuru şartları…


İŞKUR YENİ İŞ İLANLARI YAYINLADI


Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışacak personeller için en az lise mezunu olma şartı aranıyor. Bu kapsamda 224 daimi işçi alımı yapılacağı belirtilirken KPSS şartı aranmadığı da vurgulandı. 2 Ocak 2023 tarihinde başlayan başvurular 6 Ocak 2023 tarihinde sona erecek.
İlana başvuruda bulunmak isteyen adayların İŞKUR üzerinden online olarak başvuru işlemlerini yapması gerektiği belirtildi. İŞKUR resmi internet adresi esube.iskur.gov.tr/ adresine giriş yaparak arama kısmına "ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" yazmaları yeterli olacak. Bu kapsamda e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapan adaylar başvuru işlemlerini kolay bir şekilde tamamlayabilir.

iskur-personel-alimi.jpg


PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU


Engelli daimi işçi Genel ve özel şartları tek tek açıklandı. Bu kapsamda adaylardan istenen genel şartlar şu şekildedir:


2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla

Türk vatandaşı olmak,


Başvuru süresi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olması,


Başvuru yapan adayların devletin güvenliğine karşı herhangi bir suç işlememiş olması gerekmektedir. Adaylar affa uğramış olsa bile ilana başvuruda bulunamaz. Adayların devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması gerekir.


Adayların kamusal hakları kullanmaktan yoksun olmaması gerekir,


Başvurunun son tarihi itibariyle öğrenim durumu ve özel şartlarını taşıyor olması,


Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden verilen emeklilik yaşlılık veya malullük aylıklarından herhangi birine almaması,


İŞKUR tarafından belirlenen ilanda geçerli olan ilde ikamet ediyor olması,


Adayların görevlerini yerine getirecek herhangi bir sağlık sorununun olmadığını gösteren sağlık raporunun kurul onaylı olarak belgelendirilmesi gerekir.


Başvuru şartlarını taşımadığı anlaşılan adayların sözlü ve uygulamalı sınavlarının sonuçları başarılı olsa bile arşiv araştırması sonucunda genel şartların 3. maddesini taşımayan kişilerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

iskur-ilanlari.jpg


ADAYLARDAN İSTENEN ÖZEL ŞARTLAR NELERDİR?


Başvurular kapsamında adaylardan istenen belgelerin MEB onaylı olması gerekmektedir. Adaylardan istenen belgeler şu şekildedir:


Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası,


Bilgisayar Operatörlüğü Sertifikası,


Bilgisayarlı Muhasebe Sertifikası,


İnsan Kaynakları Sertifikası,


Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Sertifikası,


Halkla İlişkiler Sertifikası,


Personel Bordro ve Özlük İşleri Sertifikası,


Genel Muhasebe Sertifikası,


Çağrı Merkezi Sertifikası Ortaöğretim/Ön lisans/Lisans düzeylerinde yukarıda yer alan sertifikaların konusu olan dersleri almış olmak ve bunun transkript ile ispatlanması halinde yeterli kabul edilecektir.


Adayların başvuru kapsamında en az ortaöğretim mezunu olması gerekmektedir.


Başvuru suresinin ilk günü itibarıyla adayların 35 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —