Tarih: 13.04.2023 20:33

Whatsapp'tan yeni özellik! Hem iOS hem de Android kullanıcıları...

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bugün yapılan yeni güncelleme ile hem iOS hem de Android kullanıcılarını memnun edecek yenilikler kazandı.  Whatsapp getirdiği yeni özellikler sayesinde "ortak grup"ları görmek artık çok daha kolay.  Güncelleme sonrasında bir kişiyi aratıp bu kişiyle ortak gruplarınızı rahatlıkla görebiliyorsunuz.

Firma, güncelleme notlarına şunu da ekliyor:

“Şimdi grup yöneticileri gruplarına kimlerin katılacağını kontrol edebiliyor. Başlamak için bir grup sohbetini açıp Grup Ayarları’na gidin > “Yeni katılımcıları onayla” seçeneğini etkinleştirin.”

Uygulamadan çıkmadan yeni kişi eklenebilecek

Bunların yakında herkes için aktif edileceğini belirten Whatsap, Android tarafında çıkan en son beta sürümlerine göre yakında kişilerin direkt olarak uygulama içerisinde yeni kişi oluşturmasına ve oluşturulan kişiler üzerinde düzenleme yapmasına da imkân tanıyacak.

Bu işlem için uygulama dışına çıkılmasına gerek kalmayacak olması çok güzel ve kullanışlı bir özellik gibi görünüyor.

Mevcut WhatsApp hesapları başka bir cep telefonuna bağlamak mümkün

Firma bugün çok cihazlı kullanım altyapısını test için tüm beta kullanıcılarına da açtı. Çoklu cihaz desteğinin bir uzantısı olan bu özellik, kullanıcıların mevcut WhatsApp hesaplarını başka bir cep telefonuna bağlamalarına olanak sağlıyor. Mevcut bir WhatsApp hesabını ikinci bir cep telefonuna bağladıktan sonra kullanıcılar, ana telefonda aktif bir internet bağlantısı olmadan ikinci cihazda uygulamayı kullanmaya devam edebiliyor. Bu özelliğin ileride herkese gelmesi bekleniyor, henüz iOS tarafı için bir bilgi verilmiyor.

Android uygulamasının arayüzü güncellenecek

WhatsApp için birçok başka yeni özellik geliştiriliyor, şirket tasarımsal konularda da çalışmalar yapmayı eksik etmiyor. Örneğin çıkan beta sürümleri inceleyen WABetainfo tarafından bulunduğu kadarıyla yakında Android uygulamasının arayüzü güncellenecek, arayüze sonunda bir alt navigasyon barı getirilecek.

Bu arayüz öğesi sayesinde Android kullanıcıları, “sohbetler, topluluklar, durum ve aramalara” çok daha hızlı şekilde erişim sağlayabilecek. Bu altyapıyı iOS uygulamasında uzun zamandır kullanan şirket, süreci Android özelinde ne zaman herkes için kullanıma alacak bilinmiyor. Genelde beta sürümlerde görülen değişikliklerin ya da yeni özelliklerin kullanıma çıkması 1-2 ayı buluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —