Tarih: 18.02.2023 00:03

Lav Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı Nedir? 2023

Facebook Twitter Linked-in

Son zamanlarda günümüz de dolandırıcılık türlerinin sayısı artmaya başladı bunlar arasında artık hukuk büroları da mevcut. Dolandırıcılar kayıtlı hukuk büroların ismini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışıyor. Vatandaşlar da hukuk bürosundan gelen mesaj olduğu için ister istemez tedirgin olabiliyorlar.

Avukatları hedef alan Lav Hukuk Bürosu gibi dolandırıcılıkların sayısı, hukuk firmaları ve müvekkilleri yükselişte. Günümüzün gelişmiş teknolojisiyle,bu dolandırıcılıkların ciddiyeti sürekli gelişiyor ve giderek daha fazla vatandaş mali dolandırıcılığa kurban gidiyor.

Edindiğimiz ve internet’te denk geldiğimiz araştırmalara göre en çok kullanıcıların Google üzerinde aradığı hukuk büroları arasında Lav Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı gibi kelimeler yer aldı.

Lav Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı

Lav Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı Nedir? Dolandırıcılar Türkiye geneli hedef buldukları bir hukuk firması adı altında ellerinde numaraları bulunan vatandaşlara adınızın yasa dışı bahis olayına karıştığını veya bir üründen dolayı borcunuzun bulunduğunu iddia ederek vatandaşlardan para talep eden bir dolandırıcılık türüdür. Talep edilen tutarı ödeyen bazı mağdurlar hukuk bürosunu arayıp avukattan ‘temiz kağıt’ isteyince bunun bir dolandırıcılık davası olduğu ortaya çıktı. Mağdurların hukuk bürosunu arayıp kendilerine mesaj geldiğini söylediği anlar ortaya çıktı. Bu hukuk bürosu dolandırıcılığı türünde binlerce mağdur olabileceğini düşünüyoruz.

Arkadaşlar şöyle bir durumu bilmeniz gerekiyor hiçbir hukuk firmasının sizden para talep etmeyeceğini bilmelisiniz. Lav hukuk bürosu adı altında bu tarz bir mesaj alırsanız Parayı ödemeyin lütfen dikkatli olun. Birileri tarafından dolandırılmaya çalışıyorsunuz.

Dolandırıcılardan Gelen Mesaj İçeriğinde;

“Ceza dosyanız uzlaştırma evraklarınızla birlikte hukuk büromuza iletilmiştir. Dosyanızın son günü, mağdur olmamanız için bizimle iletişime geçiniz.” Mesajda bir hukuk firmasının numarası da yer aldı. Bu numarayı arayan vatandaşlar, çağrı merkezinden gelen mesajı duyduktan sonra telefon kapatıldı. Bunun üzerine internet üzerinden hukuk bürosuna ulaşan vatandaşlar, ödemeyi yaptıklarını ve temiz kağıt istediklerini söylediler.

Bu dolandırıcıların bazı hedef aldıkları hukuk bürolarının isimleri arasında son zamanlarda en çok şikayet alan Lav Hukuk Bürosu Dolandırıcılığı adı altında vatandaşlara mesaj atıldı. Vatandaşlarımıza uyarımız lütfen paranızı göndermeyin yatırmayın. Hiçbir hukuk bürosu sizden mesaj atarak para talep etmez. Lütfen çok dikkatli olalım.

Sonuç olarak – Lav Hukuk Bürosu dolandırıcılığı, insanların endişelerini kullanarak ve hukuk firmalarına güven duymalarını bekleyerek yapılan bir dolandırıcılık türüdür. Hiçbir hukuk firması, vatandaşlardan para talep etmeyecektir ve eğer “Lav Hukuk Bürosu” adı altında para talep edilmesi durumunda, para ödenmemelidir ve dikkatli olunmalıdır çünkü dolandırılmaya çalışılıyor olabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —