Tarih: 15.01.2023 13:35

Alperen Şengün kimdir, kaç yaşında, boyu kaç? NBA’de tarih yazıyor!

Facebook Twitter Linked-in

Milli basketbolcu Alperen Şengün NBA’in en çok konuşulan isimlerinden olmayı sürdürüyor. Genç yaşta gösterdiği performans ile şimdiden takımların transfer listelerine adını yazdıran Şengün hem kariyer rekorlarını tazeliyor hem de NBA rekorlarını kırıyor.

Alperen Şengün kimdir, kaç yaşında, boyu kaç?

Alperen Şengün 25 Temmuz 2002’de Giresun’da dünyaya geldi. Pivot ve uzun forvet pozisyonlarında görev alan Şengün NBA ekiplerinden Houston Rockets forması giymektedir. 2 metre 11 santimetre boyunda olan Şengün 110 kilo ağırlığında.

Basketbola memleketi Giresun'da başlayan Şengün, ilk profesyonel sözleşmesini Bandırma Kırmızı'da imzaladı. Beşiktaş forması ile 2020-21 Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonunun En Değerli Oyuncusu seçildi ve ligde MVP seçilen en genç basketbolcu oldu. 2021 NBA Seçmeleri'nde 1. tur, 16. sıradan seçilen Şengün, en üst sıradan seçilen ikinci Türk basketbolcu oldu.

Milli pivotumuz Alperen, Houston Rockets, Sacramento Kings maçında 10 sayı, 10 ribaund ve 10 asist ile triple - double yaptı ve NBA tarihinde bunu başaran en genç pivot oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —