Tarih: 23.03.2023 10:20

AKP Rize'de Milletvekili adayları kim olacak? AK Parti’de listeler için e-temayül!

Facebook Twitter Linked-in

DOĞANCAN İLEK

AK Parti'de, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için aday adaylığı başvuru süreci bu akşam saatlerinde sona erdi. 6 başvuru yapıldı.

Seçimler öncesi partiler vekil listelerini hazırlamayı sürdürüyor. AK Parti’de aday seçilecek isimler için dört aşama var. Ak Parti'ye Rize'den rekor başvuru yapıldı. 7 si kadın 19'u erkek olmak üzere Aday adaylığı başvurusu yapan 26 kişi var. 

Milletvekili aday adaylığında bulunan isimler'den öne çıkan 3 isim var. İbrahim Türüt, Kemal Şamlıoğlu ve İshak Alim

Geçtiğimiz gün İsmi ön planda olan 2 isim Türüt ve Alim aday adaylıklarını açıkladılar. Eski İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt'e Partililer ve Rizespor yöneticilerininde bulunduğu büyük bir kalabalık eşlik etti. Ancak Eski İl Başkanı İshak Alim sadece Aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

Bilindiği üzere Ak Parti'de aday adaylıklarının hemen ardından Temayül yoklaması yapılır ve üyelerine kimleri milletvekili olarak görmek istersiniz sorusu yöneltilir. Fakat temeyülden çıkan isimler neredeyse listeye dahi alınmazdı. 

AKP bu yıl bu sistemi değiştirmeyi planlıyor. 25 Martta il başkanları üzerinden teşkilat üyelerine, o ildeki milletvekili aday listesinde kimleri görmek istediklerini soracak. Rize dahi 81 ilde bu yıl Akp bir ilk yaparak temayül yoklamasını elektronik ortamda yapacak. Sonuçlar anlık olarak genel merkeze gidecek ancak açıklanmayacak. 

Partinin MYK ve MKYK'sından 73 kişiden, temayül komisyonunda görevlendirilmeleri ihtimaline karşı o gün genel merkezde bulunması istendi. Geçmişteki gibi bu defa da Temayül, milletvekili listelerinin belirlenmesinde tek belirleyici olmayacak.

 

Adaylar genel merkez tarafından mülakata alınacak. İsimlerin belirlenmesinde kentteki anketler de etkili olacak.

Son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —