Tarih: 17.04.2023 13:19

Aspirinin Cilde Faydaları ve Aspirinli Maske Tarifleri

Facebook Twitter Linked-in

Kusursuz bir cilt her kadının hayali. Bu hayale aspirin maskesi ile kavuşabilirsiniz! 1897 yılında Felix Hoffman tarafından keşfedilen aspirin o tarihten sonra evlerimizin vazgeçilmezi oldu. Başımız mı dişimiz mi ağrıyor aspirin içiyoruz, vücudumuz kırık sanki hasta olacağız gibi hop bir aspirin yutunca zımba oluyoruz! Tüm bunların dışında aspirin cildi güzelleştirmek için de kullanılabiliyor. Nasıl mı? İşte aspirinin cilde faydaları ve aspirinle yapabileceğiniz cilt maskesi tarifi

ASPİRİN İLE CİLT MASKESİ NASIL YAPILIR?

Aspirin ile yapabileceğiniz cilt maskesi aspirin, yoğurt ve karbonat gibi evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerden oluşuyor. Bu maskeyi düzenli uygulayarak pürüzsüz, pırıl pırıl parlayan kaymak gibi cilde kavuşabilirsiniz!

Malzemeler

Tüm malzemeleri karıştırıp cildinize sürün. Maske kuruyunca yüzünüzü yıkayın. Haftada 1-2 kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

ASPİRİNİN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Aspirinin cilde faydaları saymakla bitmiyor. Siyah noktaları gideriyor, ciltteki kaşıntıya iyi geliyor, çillerden kurtulmaya yardımcı oluyor. Aspirinin en önemli etkisi sivilce üzerinde olduğundan öncelikle sivilceye faydasından bahsedelim:

Sivilceleri yok ediyor! Aspirin, akne tedavisinde oldukça popüler olan bir beta hidroksi asit olan salisilik asit içermekte. Bu özelliği sayesinde aspirin ile yapılan maskeler ciltte iltihabı giderip sivilcenin kısa sürede geçmesine yardımcı oluyor. Sivilce için aspirin maskesini şöyle yapabilirsiniz. 1 adet aspirini suyla karıştırın, dilerseniz içine biraz bal yahut yoğurt katabilirsiniz. Maskeyi sivilceye sürüp kurumaya bırakın. Kuruyunca yıkayın. Sivilceleriniz için aspirinle yapabileceğiniz Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya tarafından önerilen bir diğer maske tarifi: birer çay kaşığı bebe pudrası ve oksijenli suya 2 tane dövülmüş aspirini karıştırıp sürün. 20 dakika bekletip temizleyin.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —