Tarih: 09.12.2023 13:31

Seçil Erzan soruşturması... İşte Bozcaada’daki ipoteğin belgesi

Facebook Twitter Linked-in

Olağandışı gelir vaadiyle on milyonlarca dolarlık fon vurgununu yapmakla suçlanan banka müdürü Seçil Erzan’ın Çanakkale Bozcaada’da babasından kalan evi ipotek ettirdiğine dair belge de soruşturma dosyasına girdi.

Alacaklının “Edirneli Türkay Gümülcineli”, borçlunun Seçil Erzan, şahitlerin ise Ali ve Atilla Yörük olduğu 6 Ocak 2023 tarihli borç sözleşmesinde sözleşme şartları arasında şunlar yer aldı:

“Alacaklı, borçluya 10 milyon lira peşin ödeme yapmış olup bu borç için borçlu Seçil Erzan, Çanakkale Bozcaada ilçesi Alaybey mahallesinde tapuya kayıtlı taşınmazdaki hisselerinin tamamı ile adına işlem yapmaya yetkili olduğu Fatma Erzan’ın aynı taşınmazdaki hissesini alacaklıya ipotek vermeyi peşinen kabul ve taahhüt eder.

Verilen 10 milyon lira borcun sözleşme tarihinden itibaren 30 gün içerisinde geri ödeneceği konusunda taraflar anlaşmış olup ödenmemesi halinde taşınmazın ipoteğin paraya çevrilmesi yoluyla takibe konularak nakde çevrileceği konusunda taraflar anlaşmaya varmışlardır. Borçlu Seçil Erzan, hiçbir şekilde bu konuda bir itirazı olmayacağını gerek vekaleten gerek asaleten kabul ve taahhüt eder.”


Erzan’ın kurbanları ikna etme kaydı ortaya çıktı

 

Bankacı Seçil Erzan’ın, iş insanı Bülent Çeviker ve emekli İngilizce öğretmeni olan eşi İnci Çeviker ile arasında geçen, mahkeme dosyasına da giren ses kayıtları ortaya çıktı.

Bülent Çeviker

 

Kuşkulandıkları için Erzan’ın evlerine geldiği gün İnci Çeviker’in kaydettiği konuşmalarda Seçil Erzan, “Paranızı almama gibi bir riskiniz yok. Benim size verdiğim evrak banka şubesinin size vereceği evraktan daha değerli. Zaten resmi evrak da o. (Fatih) Hoca da vadesini uzattı. Biz gizli bir ısın kodundayız. Vade dolmadan şubeye giderseniz sorun yaşarız. İşlemlerde bir problem olmadığı için ben rahatım. Rahat olun, güzel güzel para kazanıyorsunuz” dediği duyuluyor.

Geri ödemede çeşitli taksitlerle oyalanan ve şüpheleri artan Bülent Çeviker, “Senden başka kim yapıyor bu işlemleri?” sorusunu yöneltince Erzan, “Bir sürü kişiler var, yapanlar çok. Onlar yaptırıyorlar zaten... Ben sizin sonuna kadar yanınızdayım, zaten buradayım. Böyle bir şeyin altına girdiysem hiçbir sorun yok demektir. Kendinizi sakin tutun. Gelirinizle bundan sonra istediğinizi yaparsınız. Bu bir fırsat, bir, sıfırdan büyüktür. Yani öyle bir şey olma ihtimali olsa ben derim ki öldük, bittik arkadaşlar ne yapalım gelin birlikte yapalım” yanıtını veriyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —