Tarih: 18.08.2023 16:41

Elazığ Cezaevinde Olay: Son Durum Nedir? İşte Haberin Tüm Detayları

Facebook Twitter Linked-in

Diyarbakır Barosu ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Diyarbakır Şubesi üyesi avukatlar tarafından 7 Ağustos 2023 tarihinde Elâzığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde fiziki saldırı ve ölümcül nitelikli yaralanmaların yaşandığı raporlaştırılarak duyuruldu.

Elâzığ Cezaevinde kalan tutuklulardan biri de Yılmaz Yiğit’in ailesi, can güvenliği konusunda endişeli olduklarını belirtti. Aile, “Cezaevinde son yaşanan olaylardan dolayı Yılmaz’ın can güvenliği konusunda endişelerimiz var. İşlemediği suçtan dolayı yıllardır cezaevinde, artık adalet istiyoruz. Yılmaz serbest bırakılsın” dedi.

"ADLİ SUÇLULAR SİYASİLERİN KOĞUŞLARINA GİRDİ"

Geçtiğimiz hafta Yılmaz ile telefonla konuştuğunu söyleyen eşi Ruken Yiğit, “Gece koğuşların kapısının açıldığını ve adli suçluların siyasilerin bulunduğu koğuşlara girdiğini, öğrendiği kadarıyla üç yaralının olduğunu söyledi. ‘Can güvenliğimiz yok’ diyerek yaşananları anlattı. Biz de içeride neler olduğunu bilmediğimiz için Yılmaz’ın durumu konusunda endişeliyiz” diye konuştu.

“Yedi yıldır suçu belirlenmemiş birini içeride tutuyorlar. Artık bırakılması lazım” diyen Ruken Yiğit, eşi Yılmaz Yiğit’in cezaevinde can güvenliğinin sağlanmasını ve bir an evvel serbest bırakılmasını talep ettiklerini söyledi. 

KONU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren de Elâzığ Cezaevi’nde yaşananları Meclis gündemine taşıdı. Eren, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları sordu: 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —