Tarih: 18.11.2022 13:29

Magnezyum Düşüklüğü Nasıl Anlaşılır? Magnezyum Düşüklüğü Sebepleri Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Magnezyum seviyesini  ölçmenin en kolay yolu kanı testi yaptırmaktır. Magnezyum normal seviyesi 1,8 ila 2,2 mg/dL'dir. Kanınızdaki magnezyum seviyesi 1,8 mmol/L'nin altına düştüğünde magnezyum eksikliği meydana gelir. Magnezyum düşüklüğünün tedavisinde magnezyum takviyeleri kullanılır.

MAGNEZYUM DÜŞÜKLÜĞÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ancak vücudunuz magnezyumu kendi başına üretemez, bu nedenle diyetinizden yeterince magnezyum almanız önemlidir. Magnezyum düşüklüğünde şu belirtiler ortaya çıkabilir:

MAGNEZYUM DÜŞÜKLÜĞÜ NEDEN OLUR?

Sağlıklı insanlarda düşük magnezyum seviyeleri nadirdir. Bunun nedeni, magnezyum seviyelerinin büyük ölçüde böbrekler tarafından kontrol edilmesidir. Böbrekler, vücudun ihtiyaç duyduğu şeye bağlı olarak magnezyum atılımını artırır veya azaltır. Aşağıdaki durumlar magnezyum düşüklüğüne neden olabilir:

Çölyak hastalığı, Enflamatuar barsak hastalığı ve Gastrik bypass ameliyatı gibi durumlarda magnezyum açısından ne kadar zengin besinler tüketirseniz tüketin, emilim sorununa bağlı vücudunuz magnezyumu temin etmeyebilir.

Anoreksiya ve bulimia gibi yeme bozuklukları

Diyet yoluyla magnezyum alımı eksikliği. 19-64 yaş arası erkekler günde 300 mg magnezyum almalı, 19-64 yaş arası kadınlar ise 270 mg almalıdır. Günlük beslenmenizde magnezyum yetersizse, takviye alabilirsiniz, ancak ishal gibi yan etkilere neden olabileceğinden 400 mg'dan fazla almamalısınız.

MAGNEZYUM DÜŞÜKLÜĞÜNÜN DİĞER NEDENLERİ:

MAGNEZYUM DÜŞÜKLÜĞÜ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Magnezyum eksikliğinin tedavisi bu durumun ne kadar hafif veya şiddetli olduğuna ve altta yatan nedene bağlıdır. Magnezyum eksikliği ileri derecede değilse, doktor magnezyum tablet almanızı ve magnezyum açısından zengin besinler tüketmenizi önerecektir.

MAGNEZYUM İÇEREN BESİNLER NELERDİR?

Magnezyum baklagiller, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kabuklu yemişler, tohumlar, kepekli tahıllar ve güçlendirilmiş tahıllar gibi bitkisel gıdalarda bulunur. Ayrıca balık, kümes hayvanları ve sığır etinde bulunur. Vücudun magnezyum ihtiyacını karşılamanın en iyi yolu yiyeceklerdir. Aşağıdaki gıdalar magnezyum açısından zengindir:

MAGNEZYUM EKSİKLİĞİ KOMPLİKASYONLARI NELERDİR?

Magnezyum eksikliği zamanla bir dizi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu sorunlar şunlardır:

Şiddetli magnezyum eksikliği, sinir sisteminizin ve kalbinizin işleviyle ilgili sorunlara neden olabilir. Kas spazmları, nöbetler veya kalp aritmileri gibi şeylere yol açabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —