Tarih: 12.12.2022 22:01

KYK burs ve kredi 1250 TL mi oldu? KYK bursuna zam mı geldi?

Facebook Twitter Linked-in

KYK bursu 1250 TL mi oldu? KYK bursuna zam mı geldi? Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan üniversite öğrencilerini de devindiren açıklamasını yaptı. KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanması beklenirken Erdoğan KYK burslarına 2023 yılında zam yapıldığını duyurdu. Peki kredilere de zam geldi mi?

Cumhrubaşkanı Erdoğan son dakika açıklaması ile üniversite öğrencilerini sevindirdi. Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada KYK burs ücretlerine zam yapıldığı müjdesini verdi. Erdoğan'ın açıklamaıyla 2023 yılında kredi ve burs oranları belli oldu.

KYK burs ve kredi 1250 TL mi oldu?

Cumhrubaşkanı Erdoğan açıklamasında ünversite öğrencilerine verilen KYK bursu ve kredisine zam yapıldığını açıkladı. ERdoğan açıklamasında "Lisans öğrencilerinde 850 liradan 1.250 liraya, yüksek lisans için 1.700 liradan 2.500 liraya, doktora için 2.550 liradan 3.750 liraya çıkartıyoruz" dedi.

KYK bursuna zam mı geldi?

Cumhrubaşkanı Erdoan devlet tarafından verilen üniversite burslarında artış oranını duyurdu. 2023 yılından itibaren öğrenciler burslarına zam alacak. Erdoğan açıklamasında "Bu yıl itibariyle lisansta 850 lira olan bursu 1250 liraya çıkarıyoruz. Yüksek lisansta 1.700 liradan 2.500 liraya, doktora da ise 2.550 liradan 3.750 liraya çıkartıyoruz." dedi.

Kimler KYK bursu alabilir?

Ön lisans öğrencileri,
Lisans öğrencileri,
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.
Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —