Tarih: 27.07.2023 00:54

Rize, Fatsa ve Bafra Devlet Hastanelerinde 28 Temmuz 2023'te İş Bırakma Kararı Alındı

Facebook Twitter Linked-in

Hekimsen Rize, Fatsa ve Bafra Devlet Hastanelerinde İş Bırakma Eylem Kararı: Hekimsen 28 Temmuz 2023 tarihinde Rize, Fatsa ve Bafra Devlet Hastanelerinde iş bırakma kararı almıştır. Tüm çalışanlarımızın taciz ve diğer güvenlik nedenleri ile iş yerlerinde o gün bulunmamaları önemle duyurulur.


Sağlıkta Şiddet toplumsal bir kabul ediş ve bazende bilime, zanaata tıbba bir saygısızlık değer vermeme sonucu gelişmektedir. Bu bağlamda bir günde üç Karadeniz ilimiz hastanelerinde şiddet olayı yaşanmıştır.

Sendikamız Yönetim Kurulu Rize, Fatsa ve Bafra Devlet Hastanelerinde 28 Temmuz 2023 tarihinde iş bırakam eylemi yapma kararı almıştır. Bu bağlamda; Bu hastanelerimizde hiçbir poliklinik hizmeti yapılmayacaktır. Servislerde çalışan üyelerimiz, çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak şartıyla eyleme katılabilirler(tüm servis, klinik çalışmaları, doğum salonları, evde bakım hizmetleri de bu kapsamdadır). Yapılacak iş bırakma eylemlerinde ayrıca elektif ameliyatlar yapılmayacaktır. İş bırakma eylemi gündüz mesai saatlerinde olacaktır. Tüm çalışanlarımızın taciz ve diğer güvenlik nedenleri ile iş yerlerinde o gün bulunmamaları önemle duyurulur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —