Tarih: 18.12.2022 20:52

2022 Dünya Kupasını kim kazandı? 2022 Dünya Kupası kazananı kim oldu? Kupayı kim aldı?

Facebook Twitter Linked-in

Dünya Kupasını kim kazandı? 2022 Dünya Kupası final maçı büyük heyecana sahne oldu. Futbolseverler kupayı kim kazandı? Kupayı kim aldı? merak ediyorlar. Peki, Dünya Kupası şampiyonu kim oldu? Dünya Kupası'nı kim kazandı? 2022 Dünya Kupası kazananı kim oldu? İşte, Dünya Kupası kazananı!

DÜNYA KUPASINI KİM ALDI?
2022 Dünya Kupası finalinde Arjantin, Fransa'yı ilk yarım saatte perişan etti. 36'da skoru 2-0'a getiren Arjantin, son şampiyon Fransa'ya şut bile attırmadı. Fransa, ilk yarıda değişiklik haklarını kullanmak zorunda kaldı. Mbappe'nin 80 ve 81'de attığı gollerle skora eşitlik geldi. Karşılaşma uzatmaya gitti.

EN GOLCÜLER FİNALE ÇIKTI
Messi ve Mbappe, finale kadar Dünya Kupası'nda oynadıkları 6 karşılaşmada rakip fileleri 5'er kez havalandırdı ve turnuvanın en golcü futbolcuları konumunda bulunuyor. Ayrıca Arjantin'den Julian Alvarez ile Fransa'dan Olivier Giroud da 4'er kez gol sevinci yaşadı.

MESSI İMKANSIZI BAŞARDI
Lionel Messi, 23'te Arjantin'i Fransa karşısında 1-0 öne geçiren penaltı golünü kaydetti. Messi böylece bir Dünya Kupası'nda son 16 turunda, çeyrek finalde, yarı finalde ve finalde gol atan ilk futbolcu oldu. Messi, grup aşamasında da iki gol attı.

ARJANTİN - FRANSA HANGİ KANALDA?
Arjantin - Fransa maçı TRT 1'den canlı olarak yayınlandı.

ARJANTİN - FRANSA MAÇI NE ZAMAN?
Arjantin - Fransa maçı bugün (18.12.2022) oynandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —