Tarih: 10.06.2023 17:13

Altın Fiyatlarındaki Artış, Van'da İmitasyon Takılara Olan Talebi Artırdı

Facebook Twitter Linked-in

Sektör temsilcisi, "Düğünlerde en az yarım kilo altına ihtiyaç duyuluyor" diyerek imitasyon ürünlerin maliyetlerini açıkladı. Van'da, altın suyuna batırılmış imitasyon takılara olan ilgi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonunun başlaması ve altın fiyatlarındaki artış nedeniyle daha da arttı.

Kuyumcularda değeri 200-300 bin TL civarında olan takılar, imitasyon olarak 10-15 bin TL arasında vatandaşlara sunuluyor.

İmitasyon altın takılarını satan satıcılar, yoğun ilgiden dolayı mutlu olurken, vatandaşlar da uygun fiyatlarla en güzel takıları takma keyfini yaşıyor.

Renk, ağırlık ve görünüm açısından gerçek altına benzeyen imitasyon takıların, gelişmekte olan bir sektör olduğunu ifade eden esnaf, müşterilerinin çeşitli ve farklı modellerde kuyumculardan bulamadıkları takıları kendilerinde bulabildiklerini belirtti.

Yaklaşık 7 yıldır imitasyon takılar satarak geçimini sağlayan Mesut Borak, "Doğu" denildiğinde yöresel düğünlerin ve bu düğünlerde giyilen yöresel kıyafetlerin akla geldiğini belirterek, bu kıyafetlerin üzerine aksesuarların vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Yöresel kıyafetlerin üzerine bazılarının gerçek altın, bazılarının ise imitasyon takılar taktığını ifade eden Borak, son dönemde altın fiyatlarındaki artış nedeniyle insanların artık daha çok imitasyon takılara yöneldiğini belirtti.

Borak, "Altın fiyatlarındaki artış, sektörümüze olumlu şekilde yansıyor. Biz de bu sektörde olumlu sonuçlar elde ediyoruz. Müşterilerimizin taleplerine göre hizmet veriyoruz ve bu hizmet karşılık buluyor. Memnunuz" dedi.

"GRAMAJA VURDUĞUMUZDA BİR DÜĞÜNE EN AZ YARIM KİLO ALTIN GİDİYOR"

İmitasyon ürünlerin yüzde 80'inin Türkiye'de pirinç bakırından yapıldığını belirten Borak, bu ürünlerin gerçek ürünlerle aynı olduğunu söyledi. Altın ile imitasyon ürünler arasındaki farka değinen Borak, "Biri değerli bir maden olan altından yapılırken, diğeri değersiz bir maden olan pirinç bakırından yapılıyor. Altının gramajı belli. Bir düğünde en az yarım kilo altın kullanılıyor. Bu da büyük bir maliyet demek. Tabii bir düğünün maliyeti sadece altınla bitmiyor. Diğer masraflarla birlikte bir düğün yaklaşık olarak 600 bin TL'ye mal oluyor. Bizde ise kemerlerden, bileziklere, takı setlerinden kolyelere, yüzüklere, küpelere, bilekliklere ve saatlere kadar hepsi toplamda 15 bin TL'yi geçmez. Tabii bu da müşterilerin isteklerine ve taleplerine bağlı olarak değişiyor" şeklinde konuştu.

Borak, en çok ilginin kemerlere olduğunu belirterek, "Yöresel kıyafetlerin üzerine takılan kemerlere en çok ilgi var. Bunun yanı sıra yeni evlenen çiftlere setler, kolyeler ve bilezikler de sunuyoruz. Müşterilerin ilgisini karşılayabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —