Tarih: 10.06.2023 14:27

Kurban Bayramı Tatili İçin Dikkat! Kopya Tatil Sitelerine Karşı Uyarılar Geldi

Facebook Twitter Linked-in

Kurban Bayramı'nda 9 günlük bir tatil için plan yapanlara, kopya tatil siteleri konusunda uyarı geldi. Antalya, her yıl 193 ülkeden milyonlarca turisti ağırlayan turizm başkenti olarak bilinir ve 9 günlük bayram tatili için hazırlıklar başladı. Ancak, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başdanışmanı Hamit Kuk, vatandaşları sahte tatil sitelerine karşı bir kez daha uyardı. Kuk, 9 günlük bayram tatili rezervasyonları hakkında şunları söyledi: "Turizmciler, planlarını 9 günlük Kurban Bayramı tatiline göre yapmışlardı. Son 2 haftadır bayram tatili için iyi rezervasyonlar almaya başladık. 9 günlük tatilin olumlu etkisi oldu ve bayram döneminde tesislerin doluluk oranının yüzde 100 olacağını düşünüyorum. Tüketicilere önerim, rezervasyonlarını son güne bırakmamaları. Bugünden tatillerini satın alsınlar, çünkü son dakikada ya otel bulamayacaklar ya da fahiş fiyatlara tatil yapmak zorunda kalacaklar."

Kuk ayrıca, Antalya'da tatil yapmanın maliyeti hakkında da bilgi verdi. "Ülkemizde fiyatlar, bildiğiniz gibi oldukça yükseldi. Bununla birlikte, bu yıl hem otelciler hem de seyahat acenteleri kendi karlarından feragat ederek çok uygun şartlarda bütçeler hazırladı. Ortalama olarak, 4-5 yıldızlı tesislerde günlük oda fiyatları 3 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor. Elbette, 15 bin TL üzerinde tesisler de bulunuyor. Aynı zamanda 3 bin TL'nin altında apart tarzında tesisler de mevcut. Bence, bu şartlarda fiyatlar makul düzeydedir."

Dolandırıcılık olaylarına karşı da tüketicileri uyararak konuşmasına devam eden Kuk, "TÜRSAB olarak yıllardır bu konuya büyük önem veriyoruz. Maalesef tüketiciler, 'Ayşe-Fatma teyze, Ahmet-Mustafa ağabey' gibi kişilerden tatil satın alıyorlar ve ardından büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar. Her tatil döneminde tüketicileri uyarmaya çalışıyoruz. İlk olarak, tüketicilerimizin TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinden tatillerini satın almalarını öneriyoruz. Eğer internet üzerinden alacaklarsa, bize kayıtlı tüm acentelerin numaraları mevcut ve bu numaralar üzerinden iletişim kurabilirler. İkinci olarak, tüketicilerimizin satın aldıkları hizmeti okumalarını, sözleşmede yer alan hizmetleri dikkatlice incelemelerini öneriyoruz. Üçüncü önerim ise ödemeleri kesinlikle nakit yapmamaları. Ödemelerini kredi kartı ya da banka aracılığıyla yaparak ispatlanabilir bir durumda olmalarını sağlamalarıdır."

Kopya tatil siteleri konusunda da vatandaşları uyaran Kuk, "Geçtiğimiz günlerde bir seyahat acentesinin normal internet sitesinde normal fiyatlarını yazmışlardı. Ancak sahtekar kişiler, bu web sitesini kopyalayarak insanlara ucuz fiyatlarla satış yapmaya çalıştılar. Seyahat acentesi bunu hemen fark ederek şikayet ederek yakalanmalarını sağladı. Tüketicilerin çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Eğer size normal fiyatların altında bir 5 yıldızlı otel sunan birileri varsa, şüphe duyarak araştırma yapmanız gerekmektedir. Bu araştırmak çok zor bir iş değildir. Seyahat acentesi olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Kandırılmaya müsait olan tüketicilerimizin çok hassas olmaları ve dikkatli davranmaları gerekmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —