Tarih: 26.11.2022 14:51

Vatandaşa Devlet Destekli Faizsiz Kredi Müjdesi! 50 Bin Lira Anında Hesaplarınızda, Hem de Sıfır Faizle! Başvuru Şartları Tek Tek Açıklandı!

Facebook Twitter Linked-in

Bir kamu bankası olması nedeniyle faiz destekli krediler vermeye devam eden Halkbank, şimdilerde esnaf ve sanatkârlara faizsiz bir şekilde verdiği kredi ile gündemde. Devlet destekli kredi paketi ile iş dünyasındaki fırsat eşitliğini destekleyen Halkbank, bu krediyi herkese değil, sadece belirlediği şartları taşıyan kişilere veriyor. Öte yandan Halkbank, krediden yararlanma şartlarını açıklamış bulunuyor. Peki, Halkbank sıfır faizli kredi nasıl alınır? Halkbank sıfır faizli esnaf kredisi şartları neler? Halkbank kimlere sıfır faizli kredi veriyor? İşte detaylar...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ya da bilinen adıyla KOSGEB ile sık sık iş birliği gerçekleştirerek girişimcileri desteklemeyi amaçlayan Halkbank, bu yıl da devlet destekli faizsiz kredisini vermeyi sürdürüyor. Kredi başvuru tarihi itibariyle en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlara, yüzde 100 faiz indirim oranı ile kredi sağlayan Halkbank, bu krediden yararlanmak isteyen vatandaşların o eğitimi tamamlamasını mutlaka istiyor!

Başka bir kurum ve kuruluştan hibe desteği alanlar ile son bir yıl içinde ticari faaliyetini veya vergi mükellefiyetini sonlandıranların faydalanamayacağını belirten Halkbank, destek başvurusunda bulunan kişilerin KOSGEB eğitimini başarıyla tamamlamasını ve bu eğitimden sertifika ile ayrılmasını istiyor.

Bu kapsamda aylık, 3 aylık, 6 aylık ödeme seçeneğiyle, azami 60 ay vade seçenekleriyle faizsiz kredi sunan Halkbank, 100 bin TL’den 1,5 milyon TL’ye kadar esnafın durumuna ve sağladığı şartlar göre kredi veriyor. Öte yandan Halkbank, özellikle o esnaflara sorgusuz sualsiz kredi kullandırıyor!

Fırsat eşitliğini ticari piyasada sağlamak adına genç ve kadın girişimcileri ayrıca destekleyen KOSGEB, Halkbank ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında aynı şartlar dahilinde bu kesime de kredi sağlıyor. Bu kapsamda başvuru yapacak olan genç ve kadın girişimcilerin KOSGEB’den eğitim aldıktan sonra girişim fikirlerini sunmaları ve Halkbank’ın faizsiz ve uzun vadeler ile sağladığı krediyi kullanmaları mümkün oluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —