Tarih: 24.04.2023 16:13

Yoğurtun Şifalı Gücünü İkiye Katlayacak Besinler

Facebook Twitter Linked-in

Yoğurt sağlık için oldukça önemli besin değerine sahip. Zengin mineral ve vitamin içeriği sayesinde faydaları saymakla bitmiyor. Tüketmeye henüz 6 aylık bebekken başlanan yoğurt, her yaş grubunun gelişiminde büyük rol oynar. Tüm bu yararları bilinirken yoğurdu bir de birkaç besinle beraber tükettiğinizde vücudunuzda neler olabileceğini biliyor musunuz? Yüksek ateşi düşürebilecek, kolesterolü dengeleyecek ve vücudunuzu tüm enfeksiyondan arındırabileceksiniz… Gelin faydalarıyla öne çıkan muhteşem ikilileri sıralayalım:

SALATALIK İLE YENEN YOĞURT YÜKSEK ATEŞİ DÜŞÜRÜR

Salatalığın yüzde 90’ı su içerir ve vücuda su sağlar, toksinleri yok eder. Salatanın faydası yoğurtla birleştiğinde ikiye katlanır. Yoğurt ile salatalık beraber yendiğinde vücudun pH değerini dengeleyerek yüksek ateşi hızlı bir şekilde düşürür.

SOĞAN İLE YENEN YOĞURT ENFEKSİYONU GİDERİR

İçeriğindeki sulfosid ve allisin bulunan soğan doğal antibiyotik görevi görür. Soğuk algınlığı ve boğaz iltihabının önlenmesinin yanı sıra, içeriğindeki yüksek C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücuttaki enfeksiyon ve mikroba karşı mücadele eder.

CEVİZ İLE YENEN YOĞURT HAFIZAYI GELİŞTİRİR

Her gece yatmadan yiyeceğiniz bir kâse cevizli yoğurt beyni güçlendiriyor, Alzheimer ve depresyona karşı tam koruma sağlıyor. Aynı zamanda stresli bir günün ardından rahat uykunun en büyük yardımcısı. Ceviz ve yoğurdun faydalarından yararlanmak için 3-4 adet cevizi bir kase yoğurda ekleyin ve uyumadan 1 saat önce tüketin.

TARÇIN İLE YENEN YOĞURT KOLESTEROLÜ DENGELER

İhtiyacınız olan tek şey bir kâse yoğurt ve 2 çay kaşığı toz tarçın. Tarçınlı yoğurt tatlı ihtiyacını karşılayan en doğal tatlı. Kan şekerini düşürür ve kolesterolü dengeler. En büyük faydalarından biri yağ yakımını hızlandırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır. Hazırlaması oldukça pratik bu karşımı her gece yatmadan 1-2 saat önce yiyebilirsiniz.

ZEREDEÇAL İLE YENEN YOĞURT EKLEM AĞRILARINI AZALTIR

Yoğurdun içine 2 çay kaşığı zerdeçal eklediğinizde vücudunuzda biriken toksinlerden arındırır ve iltihabı söküp atar. Antienflamatuvar özelliği ile eklem ağrılarının, iltihap nedeniyle oluşan yangıların azalmasına yardımcı olur. Ayrıca sindirimi düzenlemekle kalmıyor kabızlık, şişkinlik, gaz gibi sorunlarının azalmasında etkisi büyük. Kolesterolü azaltıcı etkisiyle de bilinen zerdeçal, karaciğeri güçlendirecek etkilere sahip.

BAL İLE YENEN YOĞURT VÜCUDA ENERJİ VERİR

Folat ve bolca C vitamin içeren bal yoğurt ile birleştiğinde gücünü arttırır ve vücuda enerji depolar. Vücudun kaybettiği direnci geri kazanmasına yardımcı olur. Kemiklerin güçlenmesini sağlar ve kemik erimesine karşı koruyucu kalkan oluşturur. Vücudun şeker ihtiyacını da karşılayan bal, sinirleri yatıştırır ve bebekler gibi uyumanızı sağlar.

YOĞURDUN FAYDALARI

Zengin mineral ve vitamin içeriği ile de sağlığın en büyük dostu yoğurdun faydalarını sıralayalım:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —