Tarih: 26.03.2023 12:16

Google Pixel 8 Pro'daki Gizemli Sensörün Ne İşe Yaradığı Herkesin İlgisini Çekiyor!

Facebook Twitter Linked-in

Son günlerde herkes Google'ın "ucuz" akıllı telefonu Pixel 7A'yı konuşup onunla ilgili söylentileri yayınlıyordu. Ancak bir fotoğraf her şeyi değiştirdi.

Google Pixel 8 Pro'nun ilk render fotoğrafları internette yayınlandı.

Google'ın sıradaki sınıfının en iyisi olacak akıllı telefonda kamera çubuğuna yerleştirilmiş gizemli bir sensör keşfedildi.

Teknoloji meraklılarının dikkatini çeken sensörün ne olduğu bilinmiyor. Gerçi fotoğraf Google'ın onayıyla yayınlanmış bir fotoğraf da değil. Ancak bu teknoloji severlerin hayal gücünü çalıştırmasına engel olmadı. Önceki Pixel Pro modellerinde böyle bir sensörün olmaması merakı daha da artırdı.

En çok konuşulan hipotez ise sensörün, Samsung Galaxy S23 Ultra'da görüldüğü gibi daha performanslı bir odaklama sistemi olduğu yönünde.

Bir başka görüş ise sensör bir makro lens ya da çekimlerde derinliği artıran bir teknoloji olabilir.

Dikkat çeken bir başka görüş ise sensörün LIDAR olabileceği yönünde. LIDAR, uygulamada bir nesnenin kameradan uzaklığının bir lazer darbesi kullanılarak belirlenmesini izin veriyor. Bunun bir benzeri son iPhone'da da bulunuyor.

Google Pixel 8 Pro'nun tasarImına bakıldığında Pixel 7 Pro'ya olan benzerliği dikkat çekiyor. İlk bakışta yuvarlatılmış kenarların korunduğu görülürken kavisli ekran fikrinden vazgeçildiği de gözlerden kaçmıyor.

İnce çerçeveler de dikkat çekici. Bu Pixel 8 Pro'yu "hassas" yapan bir özellik.

Pixel 8 Pro bir önceki modele göre çok az da olsa biraz daha ince. Ekran boyutunun da 6.52 inç civarında olduğunu söyleyebiliriz.

Ancak bu görsellerin CAD tabanlı çizimler olduğu ve nihai olmadığını belirtmek gerekiyor.

Google'ın yeni akıllı telefonlarının 2023 sonunda piyasaya çıkması bekleniyor. Önümüzdeki aylarda teknik özellikler ve fiyatlar konusunda daha fazla bilgiye sahip olacağız. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —