Tarih: 01.04.2023 12:07

AK Parti'de kimler 3 dönem kuralına takılıyor? AK Parti'de 3 dönem kuralıyla kimler aday olamayacak?

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti'de kimler 3 dönem kuralına takılıyor? AK Parti'de 3 dönem kuralıyla kimler aday olamayacak? AK Parti'de “üç dönem kuralının” 14 Mayıs 2023'te geçekleşecek olan seçimlerde kesin olarak uygulanması bekleniyor. 3 dönem kuralıyla birlikte AK Parti'nin önemli isimlerinin aday olması beklenmiyor. 3 dönem kuralın takılanlara arasında genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekilleri de bulunuyor. İşte AK Parti 3 dönem kuralına takılanlar listesi...

AK Parti'de 3 dönem kuralının 14 Mayıs 2023'te yapılacak olan seçimlerde uygulanması bekleniyor. TBMM'de 285 milletvekili bulunduran AK Parti'de bu kurala takılanların sayısı oldukça fazla. AK Parti 24., 26 ve 27. dönemi kapsayacağı açıklanan 3 dönem kuralına takılanlar arasında partide önemli görevleri üstlenen isimlerin de olduğu görülüyor. Peki AK Parti'de kimler 3 dönem kuralına takılıyor? AK Parti'de 3 dönem kuralıyla kimler aday olamayacak?

AK Parti'de kimler 3 dönem kuralına takılıyor?

AK Parti Genel Merkezi'nde daha önce alınan karara doğrultusunda 3 dönem kuralı önümüzdeki seçimlerde uygylanacak. AK Parti'nin şu anda milletvekili sayısı 285 ve bu rakamdan 57 isim 3 dönem kuralına takılıyor.

AK Parti'de 3 dönem kuralıyla kimler aday olamayacak?

Meclis Başkanı Mustafa Şentop AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Bülent Turan ve Yılmaz Tunç AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehmet Özhaseki, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Nurettin Canikli ve Vedat Demiröz yer alıyor. Ayrıca Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta'nın d 3 dönem kuralına takıldığı görülüyor.

Geçmiş dönemde bakanlık ve genel başkan yardımcılığı yapan isimlerden Ahmet Aydın, Akif Çağatay Kılıç, Cevdet Yılmaz, Emrullah İşler, Erol Kaya, Fikri Işık, İlknur İnceöz, Mahir Ünal, Öznur Çalık, Veysel Eroğlu'nun da 3 dönemlik olduğu belirtiliyor.

Bakan olarak atanabilirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kazanması durumunda dönem kuralına takılan bazı isimlerin bakan olarak atanması ihtimali de gündemde.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —