Tarih: 09.12.2022 18:45

Hiranur Vakfı Kimin, Kurucusu Lideri Kim? Sosyal Medya Çalkalanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Hiranur Vakfı son günlerde çok konuşulmaya başlandı. Hiranur Vakfı kurucusu kim? Hiranur Vakfı kimin? gibi sorular sıklıkla araştırılmaya başlandı.

6 yaşındaki kız çocuğunun 29 yaşındaki biriyle evlendirilmesi ile gündeme gelen Hiranur Vakfı kimin? Hiranur Vakfı'nın kurucusu ve lideri kim? Hiranur Vakfı'nın merkezi nerede?

MERKEZİ SANCAKTEPE'DE

Hiranur Vakfı, resmi internet sayfasındaki hakkında kısmında kendisinden şöyle bahsediyor:

"Davamızda daha ciddi adımlar atabilmek için yaptığımız ilk girişim 2006 yılında Sancaktepe bulunan yerleşkemizin kuruluşuna karar vermek oldu. Kısa sürede büyük gayret ve fedakarlıklarla kurulan yerleşkemiz bu sayede davamızın merkezi haline geldi. Bugün de insanlığa islam ilmi ışığında hizmet için Sancaktepe’deki merkezimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

HİRANUR VAKFI'NIN KURUCUSU KİM?

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'dir. Gümüşel'in, 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki H.K.G. ile zorla evlendirdiği ve gelinlik giydirildiğini ortaya çıkaran görüntüler ve ses kaydı meydana çıktı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun önderliğini yaptığı İsmailağa Cemaati'ne bağlı olan Hiranur Vakfı, Sancaktepe, Samandıra mahallesinde 2006'da kuruldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —