Tarih: 10.12.2022 22:54

Ben Neden Evlenemiyorum? Sorusu Gündem Oldu!

Facebook Twitter Linked-in

Ben Neden Evlenemiyorum? Sorusu arama motorlarında trend oldu. Google başta olmak üzere diğer arama motorlarında vatandaşların dertleri, arama kayıtlarına geçti. Google her yıl arama trendlerini kamuoyu ile paylaşıyor. Fakat bazen öyle aramalara şahit oluyoruzki, şaşırmamak elde değil.

Ben Neden Evlenemiyorum Seda Abla !

Sadece Google aramalarında değil, aynı zamanda Seda Sayan‘ın programında da bu söz popüler oldu. Evlenmek üzere programa katılanların en büyük dertleri evlenmek olmuş. Öte yandan içinde olduğumuz ekonomik problemler ise evlenmeye en büyük engeldir.

Ekonomik Problemler Evlenmenin Önündeki En Büyük Engel

İlk olarak bunu söylemek gerekiyor. Ekonomik darlık ve sıkıntılar evlenme önündeki en büyük engeldir. Maalesef küresel anlamda bir krizin olduğunu zaten biliyoruz. Öte yandan ülkemizdeki ekonomik kriz etkisi ise uzmanlara göre daha derin oldu. Bunun yanında her vatandaş kendi temel ihtiyaçları için bile zorlanıyorken, yuva kurmak hayal oldu.

Kişi başına düşen milli gelir en son 2020 yılında 8.538 dolardı. 2013 yılından beridir düşüş yaşıyoruz. 2013 yılında ise tüm zamanların zirvesini görmüştük. Fakat şuan 2022 verisi daha da kötü çıkacak gibi duruyor. Enflasyonun yüksek olması bu tabloyu ortaya koyuyor.

Yukarıdaki tabloyu Doğruluk Payı sitesi “World Bank” kaynaklı olarak düzenlemiştir. Tabloda da gördüğünüz üzere Türkiye 2013 ‘ten sonra düşüş grafiği çizmiştir.

Asgari Ücretle Çalışan Biri Evelenebilir mi?

Asgari ücret ile çalışanlar maalesef açlık sınırının altında kalıyorlar. TÜRK-İŞ’in araştırmasına göre 2022 Kasım ayı için çarpıcı sonuçlar çıkıyor. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı belli oldu. Açlık sınırı 7 bin 786 lira olarak gerçekleşti. Asgari ücret net aylık ise 5.500 TL ve bu tutarın altında kaldı.

Asgari ücretaçlık sınırı tutarının %70’i kadar oldu. Yani diğer bir anlamda %30 daha düşüktür. Hal böyle iken yuva kurmak mümkün olmuyor.

Bazı İllerde Kira Fiyatları Asgari Ücreti Geçiyor!

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi mega kentlerde kira fiyatları çok yüksek. Üstelik bazı semtlerinde kira fiyatları asgari ücreti geçiyor. Konut krizi varken evlenmenin şuan için mümkün olamayacağı aşikar. Öte yandan ülkemizde çok fazla asgari ücret maaşı ile geçinmeye çalışan var. Bu nedenle evlenmek için sosyal bir gelir adaleti veya ortamı yok. Tüm hesapları sizler için yaptık. Tabi karar yine evlenecek olan kişinin!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —